Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kopecky pakt tweede dubbel op een rij

- HUGO COOREVITS

Voor wie er nog aan twijfelde, Lotte Kopecky (25) is the leading lady van het Belgische wielrennen. Ze pakte na haar derde nationale titel tijdrijden woensdag ook haar tweede opeenvolge­nde wegtitel.

Lotte Kopecky deed het in de stijl van de groten. Ze pakte op dik acht kilometer van het einde uit met een solo. Boven op de Holstraat, op het moment dat iedereen à bloc zat, schoot ze weg.

“Ik had ze niet eens zien vertrekken”, zei Julie Van de Velde, die met een late uitval zilver pakte. “Ik was de laatste die op de Holstraat kon aansluiten in dat kopgroepje. Het was daar even overleven. Maar laten we duidelijk zijn, Lotte is de verdiende kampioene. Ze heeft nog zoveel meer power en koersinzic­ht. Ze is gewoon allround. Tweede worden na Lotte vind ik heel mooi, want ik voelde me niet zo goed vandaag. Ik hoop dat ik met die twee zilveren medailles van woensdag en vandaag (gisteren, red.) opnieuw op de goede weg ben en nu via de Giro mijn vorm kan finetunen voor de olympische wegrit.”

Het brons ging in de groepsspri­nt naar Alana Castrique.

Kopecky straalde van kop tot teen. Een gemakkelij­ke zege vond ze het niet.

“De koers bleef lang gesloten. In die eerste lus probeerde ik al om samen met Valerie Demey, mijn enige ploegmaat vandaag, de boel op gang te brengen. Dan deed ik dat nog eens op die eerste keer Holstraat, maar mijn derde aanval was de goede. Ik speelde daar alles of niets, het werd alles. Ik dank deze titel aan Valerie, die een perfecte wedstrijd reed. Ze heeft bijna alle aanvallen goed gecounterd.”

Kopecky is heel blij dat ze opnieuw de tricolore trui mag aantrekken. Ze had nochtans de hele dag geen supergoed gevoel. “Ik wist dat ik niet té gek moest doen.”

Kopecky schreef haar mindere benen toe aan een zware trainingsw­eek . “Na het BK tijdrijden was ik teleurgest­eld omdat ik maar met veertien seconden voorsprong won, maar de benen voelden niet fris aan.”

Het volgende grote doel voor

Kopecky is Tokio, waar ze onze hoop is op een olympische medaille in de koppelkoer­s samen met Jolien D’hoore - en in de wegrit.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium