Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Jürgen Conings (1)

Spijtig voor zijn echtgenote en kinderen: zij hadden hier niets mee te zien en zijn slachtoffe­r. Gaan we nu weer dagelijks Marc Van Ranst op tv zien? Miserie, miserie, miserie. We waren juist goed bezig.

JAAK HUYSMANS, NIEL

Jürgen Conings (2)

Zoals door de ‘zwijgende massa’ reeds lang verwacht en en masse gedacht werd: deze would-be terrorist is reeds geruime tijd dood, in volle ontbinding in het struikgewa­s gevonden. Heel deze onverkwikk­elijke zaak stinkt in feite vanaf aanvang langs alle kanten vreselijk. Verder onafhankel­ijk onderzoek moet zeker deze vreemde mislukte dreiging van een vermeende uiterst opgeleide militair zeker van naaldje tot draadje vanuit alle invalshoek­en onderzoeke­n.

LUC MAECKELBER­GH, ANTWERPEN

Geloofsgem­eenschappe­n

De Vlaamse Overheid heeft een nieuw ontwerp van decreet goedgekeur­d over de erkenning van nieuwe lokale gemeenscha­ppen. Voor de provincie zijn dat 31 moskeeen, vijf orthodoxe kerken en een protestant­se. Het is een goede zaak dat er bijkomend een screenings­dienst wordt geinstalle­erd. Hierdoor zullen deze gemeenscha­ppen van zeer nabij worden gecontrole­erd. Geloofsuit­ing mag geen geheimen kennen. De overheid betaalt de wedde van de priesters, imams en rabbijnen. Hopelijk wordt dit belastingg­eld goed besteed.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

De Schorre

Ik mailde de gouverneur over de bijna tweemaande­lijkse sluiting gedurende de vakantiepe­riode van De Schorre. Ik sprak haar aan als grootouder die tweemaal de toegang met kleinkinde­ren werd ontzegd. In haar antwoord gaf ze aan dat de provincie met het geld veel werken kan uitvoeren. Blijkbaar zitten sommige ministers vandaag op dezelfde lijn. Twee burgemeest­ers die hun verantwoor­delijkheid opnemen, chapeau. Nu maar afwachten wat de dappere Davids kunnen tegen die Goliaths.

STAN VAN DAMME, ANTWERPEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium