Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als je kanker hebt gehad, ben je blij om ouder te mogen worden”

Guillaume trakteert… Goedele Liekens

-

Voor Goedele Liekens was het niet alleen de coronacris­is die haar uit de schijnwerp­ers hield, maar ook de behandelin­g tegen huidkanker. “Ik heb me zo ellendig gevoeld. Lichamelij­k, maar ook psychologi­sch. Daar is veel te weinig aandacht voor”, vertelt Goedele. En dan ging haar relatie ook nog uit. Genoeg gespreksst­of dus voor wat een lange avond op café zal worden. “Jongens wat heb ik dit gemist.”

TEKST: Maaike Floor / BEELD: Frederik Beyens

Zul je altijd zien, dan spreek je af voor een zomers terrasje en dan begint het net te gieten. Goedele Liekens komt niet helemaal zonder stress aan op het Eilandje. Niet alleen door de files op de Brusselse Ring en een chaotische dag, maar ook omdat ze niet echt gekleed is op een koele zomeravond. En de combinatie van een elegant hakje met scheve kasseien blijkt niet zo ideaal. Maar het weerzien van Guillaume, die een paar vrienden van zijn Antwerpse covergroep De Grungblave­rs heeft opgetromme­ld om een nummer voor Goedele te brengen, is hartelijk. Met een glas wijn wordt er geklonken op betere tijden en – hoe kan het ook anders – op nog betere seks. “Kijk in mijn ogen hé Guillaume.”

Guillaume: “Jij, als expert: zit er een grond van waarheid in dat verhaal van die zeven jaar slechte seks?”

Goedele: “Nee, dat is onzin. Ik plaats dat in de categorie van de astrologie.”

Guillaume: “Wat is dan slechte seks?”

Goedele: “Als je er zelf niet happy mee bent. Niemand anders kan daarover oordelen. Wat vind je slecht eten? Dat is toch ook voor iedereen anders?”

Guillaume: “Je ziet er trouwens geweldig uit.”

Goedele: “Oh, dat is lief. Ik voel me niet altijd even goed. Ik wilde het nog zeggen tegen de fotograaf: mijn ogen branden, misschien zie je dat op de foto’s.”

Guillaume: “Helemaal niet. Jij bent een natural beauty, altijd geweest. Tenminste dat denk ik toch. Of heb je toch wat hulp gekregen van de afdeling chirurgie?”

Goedele: “Ik ben niet geopereerd, of ja, ik ben natuurlijk wel geopereerd aan die huidkanker. Maar verder niet, ik heb alleen mijn ogen laten doen.”

Guillaume: “Ik vraag het omdat ik het gevoel heb dat veel vrouwen op rijpere leeftijd hun naturel hebben leren waarderen toen de kappers en de beautysalo­ns dicht waren. Ik vind dat zo mooi. Het is alsof er veel druk is weggevalle­n, dat vrouwen niet meer vinden dat ze eruit ‘moeten’ zien als een meisje van 20.”

Goedele: “Niks lelijker dan vrouwen die proberen om er nog uit te zien als een meisje van 18. Ik heb twee prachtige dochters, van 22 en 23, zij nemen op dat vlak de fakkel van mij over.”

Michael Jackson en Harvey Weinstein

Guillaume: “Op Netflix zag ik laatst The Kominsky Method met Kathleen Turner. Dat vind ik een prachtige vrouw, heel naturel. Of Debra Winger in The Ranch. Vrouwen waar je zo een pint mee zou willen pakken. Als je dat vergelijkt met Jennifer Aniston en Courtney Cox in Friends: The Reunion: wat zaten die er opgespanne­n bij.”

Goedele: “Sommige mannen ook. Michael Douglas bijvoorbee­ld. Hij is ook goodwillam­bassadeur voor de

Verenigde Naties, dus ik heb hem al eens ontmoet, maar daar is minstens twee keer aan getrokken.” Guillaume: “Die druk zit toch veel harder op vrouwen dan op mannen? Door die coronacris­is zag ik dat wel wat los komen.”

Goedele: “Ik merkte het zelf ook: ik gebruikte veel minder make-up. En als je dan nog eens moeite doet, is het net alsof je Michael Jackson bent. Die make-up voelde ineens zo zwaar. Maar over dat ouder worden: als je kanker krijgt, ben je blij dat je over een paar jaar 60 mag worden. Ik zal met plezier een kaarsje aansteken, ik hoop dat ik nog veel kaarsjes mag aansteken. Maar ik merk wel dat je als vrouw op een bepaalde leeftijd minder aandacht en ‘égards’ krijgt. Een man zal minder snel een stap opzijzette­n.”

Guillaume: “Is dat zo?”

Goedele: “Echt gigantisch. Ik hoor mannen van bijna 60 of zelfs 70 zeggen dat ze geen oud wijf willen daten. Zij willen een meisje van 32, 33 jaar. Vrouwen dijen vaak uit op een bepaal

“Ik ben meermaals aan de schandpaal genageld voor zaken die we nu gelukkig accepteren. Mijn tijd vooruit zeker?”

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ??
FOTO FREDERIK BEYENS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium