Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij winst mogen de mensen later aankomen op hun werk”

De Antwerpse in Engeland

-

De Antwerpse Heidi woont sinds 1992 in Londen met haar man Nigel Gibbs. Uiteraard zit ze zondag voor televisie. Net als haar drie uitgezwerm­de kinderen. “Iedereen praat alleen nog over die wedstrijd.”

Het is maar de vraag welke taferelen zich zondagavon­d zullen afspelen in de straat van Heidi (63) in Southgate, een wijk in het noorden van Londen. Toen Harry Kane woensdag in de halve finale tegen Denemarken zijn doelpunt lukte, hoorde ze haar hele straat roepen, dwars door alle gesloten vensters en deuren heen.

En dan moet dus die finale nog komen. “De gazetten staan er vol van, de radio’s spelen constant Football’s Coming Home en iedereen praat alleen nog over die wedstrijd. Er circuleren ook veel Brexit-mopjes: imagine getting out of the EU and winning the euros! De Engelsen hebben torenhoge verwachtin­gen, maar zijn ook bang. Ze weten dat Italië een moeilijke tegenstand­er is.” Heidi woont sinds 1992 in Engeland. In

1984, toen ze voor touroperat­or Sunair in het Spaanse Torremolin­os werkte, miste ze haar bus naar de luchthaven door een kater. Ze nam een latere en daar zat Nigel Gibbs, een Engelsman die werkte voor British Airways. Het is met diezelfde Nigel, een fervent supporter van Everton, dat ze zondag de wedstrijd thuis zal volgen. Kinderen Thomas

(34), Samantha (33) en Matthew (24) zijn inmiddels het huis uit.

“De kans is wel groot dat kleinzoon George

(2) er ook bij is”, zegt Heidi. “Mijn kinderen zijn uiteraard zware voetbalfan­s. En Samantha heeft dan de neiging om George bij ons te droppen, zodat ze de wedstrijd ergens in een pub kan gaan zien. Als de Engelsen zondag winnen, dan denk ik dat we George zeker tot maandagavo­nd bij ons gaan hebben. Maar dat mag: bij winst mogen de mensen maandag later aankomen op hun werk.”

 ?? FOTO'S RR ?? Baby George (2). Kleine foto: de Antwerpse Heidi.
FOTO'S RR Baby George (2). Kleine foto: de Antwerpse Heidi.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium