Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Serre vliegt naar nieuwe locatie van Plein Publiek

-

De evenemente­nlocatie Plein Publiek wordt weggehaald op het Nieuw Zuid en wordt twee kilometer verder op de Blue Gate Site weer opgebouwd. Vrijdagnam­iddag werden de laatste containers en de glazen serre met een grote kraan de lucht in gehesen om ze te verplaatse­n naar de nieuwe locatie.

Na twee jaar verhuist Plein Publiek. De evenemente­nlocatie trekt twee kilometer verder naar de Blue Gate Site. En dat heeft wat voeten in de aarde. Zowel de containers als de glazen serre waar al menig feestjes in werd georganise­erd moesten allemaal mee naar de nieuwe locatie geraken. Vrijdag werd de serre opgepikt door een grote kraan om ze daarna wat verderop op de nieuwe locatie te installere­n. Ook de padelvelde­n verhuizen naar de nieuwe site en er komen nog drie extra velden bij. Op die nieuwe locatie komt er ook een nieuw restaurant en een grote rooftopbar. Verder wil Plein Publiek ook daar weer kansen geven aan duurzame start-ups om er in een van de containers een kantoorrui­mte of shop te openen. De nieuwe locatie is 64 hectare groot. De opening is midden augustus gepland. “Samen met Blue Gate Antwerp business park slaan we de handen in elkaar om de voormalige Petroleumz­uid-site op een boogscheut van de huidige locatie om te toveren in de meest circulaire gebiedsont­wikkeling van Vlaanderen. Er zal ruimte zijn voor exposities, co-working, meetings en events en we focussen op circulaire economie en duurzame innovatie. Op dit moment hebben al vier bedrijven uit de circulaire kennisecon­omie ingetekend om zich te huisvesten in de nieuwe Plein Publiek”, zegt Thomas Wijnen van Plein Publiek.

Plein Publiek verrees een paar jaar geleden op het binnenplei­n van de leegstaand­e Fierensblo­kken aan het Zuid. In 2018 verhuisde de serre naar de site achter het Antwerpse gerechtsge­bouw op het Nieuw Zuid. Daar neemt het dus nu, na meer dan twee jaar, vervroegd afscheid om zich voor een langere periode te vestigen op de Blue Gate Site. (rvre)

 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O ?? Thomas Wijnen van Plein Publiek voor een container van Plein Publiek die wordt opgetild.
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O Thomas Wijnen van Plein Publiek voor een container van Plein Publiek die wordt opgetild.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium