Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Winnaar ontwerpwed­strijd bepaalt invulling Parkwijk

- BART ROGGEMAN

Voor de Parkwijk in de Matenstraa­t in Niel, waar vorig jaar de oude seniorenwo­ningen van het OCMW werden afgebroken, gaat het lokaal bestuur op zoek naar een projectont­wikkelaar. In samenwerki­ng met Igean gebeurt dat in de vorm van een ontwerpwed­strijd. Midden 2022 wordt de keuze gemaakt.

“De wedstrijd moet ons toelaten tot een kwaliteits­volle, duurzame en groene ontwikkeli­ng te komen die gericht is op meerdere bewozegt schepen en waarnemend burgemeest­er Steven Mattheus (Open Vld). “We zullen dan ook hoge eisen stellen. Een sterk bouwconcep­t, de kwaliteit van de woningen, oog voor diverse woonvormen en betaalbaar wonen, een goede ruimtelijk­e ordening, een versterkin­g van het groen en een duurzame ontwikkeli­ng: het zijn allemaal belangrijk­e criteria voor de verdere invulling van de Parkwijk”, somt hij op.

“We verwachten een samenhange­nde visie waarbij wonen, groen en handel hand in hand gaan én in harmonie met de omgeving. We mikken op een gezonde sociale mix, onder meer door een deel van de woningen en appartemen­ten in een systeem van betaalbaar wonen aan te bieden”, voegt schepen van Welzijn Anne Troch (Open Vld) eraan toe.

Drie rondes

“Om draagvlak te creëren bij de Nielenaren en stakeholde­rs, en om de buurt tijdig en transparan­t te informeren, vragen we de projectont­nersgroepe­n”, wikkelaar om ook een communicat­ieen participat­ieplan uit te werken”, verzekert schepen Mattheus. De ontwerpwed­strijd bestaat uit drie rondes. Midden 2022 valt de beslissing over het winnende projectvoo­rstel, met de bedoeling de verkoop aan de ontwikkela­ar tegen het najaar af te ronden en de werkzaamhe­den daarna binnen de 36 maanden te laten starten. Via de gemeenteli­jke website wordt het verloop van de procedure gecommunic­eerd.

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? De gronden waar de nieuwe Parkwijk komt te liggen.
FOTO BART ROGGEMAN De gronden waar de nieuwe Parkwijk komt te liggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium