Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Olympisch bronzen Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC

-

Gewezen judoka Heidi Rakels (53) stelt zich kandidaat om voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfeder­aal Comité (BOIC). Eerder diende de 51-jarige Jean-michel Saive, Belgiës beste tafeltenni­sser ooit, zijn kandidatuu­r in. “Met plezier deel ik mee dat Judo Belgium me heeft voorgedrag­en als kandidaat voor de functie van Boic-voorzitter”, verklaart Rakels. “Ik hoop met mijn ervaring in verschille­nde domeinen de olympische en paralympis­che sport in België te helpen groeien en floreren samen met de atleten, begeleider­s, federaties en het BOIC. Het zou een grote eer zijn om als eerste vrouw en eerste olympisch gemedaille­erde deze taak op mij te nemen.”

Rakels nam als judoka twee keer deel aan de Olympische Spelen. In 1992 behaalde ze in Barcelona brons in de categorie tot 66kg. In 2000 werd ze in Sydney vijfde in de klasse tot 78kg. Verder behaalde ze ook medailles op EK’S (zilver in 1992, brons in 1999 en zilver in 2001). In 2014 richtte ze samen met haar partner, Eric Lafortune, het bedrijf Guardsquar­e

op om mobiele apps te beschermen tegen aanvallen van hackers. Eind 2019 trok Rakels zich terug uit het management en bestuur van Guardsquar­e, dat tot een erg succesvol technologi­ebedrijf was uitgegroei­d.

De huidige Boic-voorzitter is, sinds 2004, Pierre-olivier Beckers. Hij is momenteel bezig aan zijn vierde (en laatste) ambtstermi­jn. De voorzitter­sverkiezin­gen vinden plaats op 10 september.

 ?? FOTO BART DEWAELE ??
FOTO BART DEWAELE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium