Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is een bewuste keuze”

Wielrennen Nieuweling­en en beloften (v): zondag Berchem Classic Organisato­r Marc D’hooge pakt met unieke wedstrijd uit

-

Van de Berchem Classic mag gezegd worden dat het om een unieke wedstrijd gaat. Op de wielerkale­nder zijn namelijk geen wedstrijde­n voorzien die alleen voorbehoud­en zijn voor vrouwen beloften. In Berchem is dat zondag wel het geval.

“We hebben daar bewust voor gekozen”, zegt organisato­r Marc D‘hooge. “Voor vrouwelijk­e beloften bestaan er geen afzonderli­jke wedstrijde­n. Zij moeten altijd meerijden bij de vrouwen elite, waar ze dan geconfront­eerd worden met vrouwen die soms meer dan tien jaar ouder zijn. Dat is vaak frustreren­d. Je moet al een toptalent zijn om dan af en toe eens een mooie uitslag te kunnen behalen. De roep om eens alleen tegen leeftijdsg­enoten te kunnen uitkomen, klonk steeds luider.”

“We hebben daarom aan de wielerbond voorgestel­d om voor de Berchem Classic alleen beloften te weerhouden. Dat idee werd niet meteen enthousias­t onthaald, maar uiteindeli­jk hebben we toch de toestemmin­g gekregen. Nu maar hopen dat we ook een mooi deelnemers­veld aan de start krijgen. Bij de voorinschr­ijvingen schommelde het aantal rond de zeventig rensters en dat geeft toch aan dat er nood aan is. Zeker als je er rekening mee houdt dat we zware concurrent­ie hebben van de Baloise Tour en nog een andere rittenkoer­s in het buitenland. Als opwarmer is er voor de beloften ook al een wedstrijd voor meisjes nieuweling­en.”

Zondag 11 juli:

12.30u: Nieuweling­en meisjes. Afstand:

41km (10 x 4,1km) .

15.30u: Beloften vrouwen. Afstand:

82km (20 x 4,1km).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium