Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ken het circuit op mijn duimpje”

BMX Europees kampioensc­hap in Zolder Ruben Gommers trekt als Belgisch kampioen ontspannen naar het EK in Zolder

-

Ruben Gommers beleeft een drukke week. Vorige zondag kroonde de crosser uit Wuustwezel zich in Massenhove­n tot Belgisch kampioen bij de Elites en zaterdag staat hij aan de start van het Europees kampioensc­hap BMX in Zolder.

Vorig seizoen won Ruben Gommers de enige officiële wedstrijd op Belgische bodem en kroonde hij zich tot nationaal kampioen. Vorige zondag verlengde hij zijn titel. De Antwerpena­ar zal zijn tricolore trui meteen kunnen tonen op het Europees kampioensc­hap in Zolder.

“Ik had uiteraard wel gehoopt om opnieuw Belgisch kampioen te worden, maar toch kwam mijn titel eerder onverwacht”, begint Ruben Gommers. “Vorig seizoen geraakte ik net voor het BK besmet met het coronaviru­s en ook nu verliep mijn voorbereid­ing niet optimaal. Ik sukkelde al enkele weken met steken in de borststree­k en toen Eriksen op het EK voetbal neerzeeg, zette mij dat aan het denken. Ik besloot mijn pijn te laten onderzoeke­n door een cardioloog. Uit de scan bleek er evenwel niets mis te zijn met mijn hart. De pijnen waren blijkbaar een gevolg van een overbelast­e schouder. Door alle onderzoeke­n kon ik twee weken lang niet fatsoenlij­k trainen, maar leefde ik heel ontspannen toe naar het BK. Ik had niets te verliezen en misschien net daarom won ik wel elk rondje dat ik reed.”

Andere koek

“Op het EK wordt het uiteraard andere koek. Ik ben net een jaar te oud om in de nieuwe U23-categorie

te rijden en zal dus deelnemen bij de Elites. Het wordt wel een open kampioensc­hap, want veel landen laten hun olympiërs niet deelnemen. Toch zal de concurrent­ie niet van de poes zijn.”

“Ik heb geen specifiek doel voor ogen. Ik wil vooral veel plezier beleven op de fiets en dan zie ik wel waar ik eindig. Natuurlijk hoop ik het thuisvoord­eel te kunnen benutten. Normaal train ik twee tot drie keer per week in Zolder en ik ken het parcours dan ook op mijn duimpje. Omdat het circuit voor een internatio­nale track relatief kort is, ligt de nadruk vooral op de start. Net daar heb ik soms problemen mee, maar ik ga proberen zo ontspannen mogelijk aan het starthek te verschijne­n en wie weet helpt dat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium