Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mark Cavendish evenaart record van Eddy Merckx met 34ste ritzege

“Vergelijk me niet met Merckx”

-

Mark Cavendish wilde het in deze Tour nooit over ‘het record’ hebben, maar na de finish zei hij het wel meteen tegen ploegmaat Davide Ballerini: “We hebben geschieden­is geschreven.” Hij heeft nu 34 zeges in de Tour, evenveel als Eddy Merckx. “Maar je kan mij onmogelijk met the great Eddy Merckx vergelijke­n, de grootste renner aller tijden”, gaf Cavendish aan. “Ik ben een sprinter, dus je moet mij vergelijke­n met de volgende sprinter in de lijst en dan kom je uit bij 22 (aantal Tourritzeg­es van André Darrigade, red.).”

Het zag er gisteren lang naar uit dat de 34ste van Cavendish nog even op zich zou laten wachten. “Ik zat echt op de limiet. Ik doe het nooit goed in de hitte. En de aankomst was twee procent oplopend. Dat is normaal voor sterke mannen als Wout van Aert en Jasper Philipsen. Niet voor iemand met korte beentjes zoals ik of Caleb Ewan.”

Na zijn 34ste Tourritzeg­e deed Cavendish nog even aan introspect­ie. Hij legde uit waarom hij de voorbije jaren een moeilijke relatie had met de media. “Ik ga niet liegen. Ik had vaak het gevoel dat ik geviseerd werd. Maar dat komt ook omdat ik me eerder als een eikel gedroeg. Dat gebeurt als je jong bent. Ik heb lang de gevolgen gedragen omdat ik jong en flamboyant was en nooit geleerd had hoe je met de media omgaat. Ik ben nu ouder, heb een gezin en gedraag me volwassen. Maar sommige mensen hebben mijn gedrag van vroeger nooit achter zich willen laten.”(jpdv)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium