Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Great Old speelt gelijk tegen Deense Nordsjaell­and

- (dige)

De zesdaagse zomerstage van Royal Antwerp FC zit erop. Alvorens het Nederlands­e Horst te verlaten, gaf de Great Old zaterdag nog FC Nordsjaell­and partij, dat vorig seizoen vijfde werd in de Deense hoogste klasse.

Beide ploegen speelden twee volledige matchen tegen elkaar. In de eerste wedstrijd stuurde Priske een elftal tussen de lijnen dat steeds meer op zijn typeploeg begint te lijken. In vergelijki­ng met de eerste helft tegen het Griekse AEK Athene voerde de Antwerp-coach vier wissels door: Butez voor De Wolf, Boya voor Louis Verstraete en op de flanken kregen Benson en recordtran­sfer Balikwisha - die zijn debuut maakte met rugnummer 10 - hun kans in de plaats van De Pauw en Ampomah. Frey kwam voor de rust met een knal op de dwarsligge­r het dichtst bij een doelpunt. In de tweede helft scoorde een bedrijvige Benson met een knappe krulbal, goed voor de 1-1, meteen ook de eindstand. In de tweede ontmoeting ging een sterk verjongd Antwerp - alle beloften die mee mochten op oefenkamp kregen hun kans - met 0-3 onderuit. Onder meer Sulemana, het Ghanese goudhaantj­e dat op de radar van Ajax staat, scoorde. Haroun (kuit), Bataille (enkel), Batubinsik­a (bovenbeen), Engels (conditietr­aining) en Ampomah kwamen niet in actie. Vandaag krijgen de spelers - net als gisteren - een vrije dag.