Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zomerbar ’t Steencayck­en countert kwakkelwee­r met overdekte hal

Naast Bar Hasart en Boombar, kan je deze zomer in Boom ook aan de boorden van de Rupel genieten in een sfeervolle zomerbar. Een van de troeven is een grote, overdekte hal met een 120-tal zitplaatse­n.

-

Voor zomerbar ’t Steencayck­en hebben Vlotter, dat het gelijknami­ge eetcafé uitbaat, en de uitbaters van de polyvalent­e feestzaal Den Oven net als vorig jaar de handen in mekaar geslagen. “Omdat vorig jaar de weersomsta­ndigheden ons toch wel wat parten speelden, hebben we naast een buitenterr­as langs de boorden van de Rupel nu ook werk gemaakt van een grote overdekte ruimte”, vertelt coördinato­r Anna Cornelis. “De oude hal ‘Moker’ die hier braak stond, bood daar uitstekend gelegenhei­d toe. Ze biedt niet alleen beschuttin­g tegen regen en wind, het voordeel is ook dat wanneer het té heet wordt, het hier ook lekker fris blijft. Binnen en buiten is er alles opgeteld plaats voor een 150-tal personen.”

De industriël­e look van de oude hal bleef behouden, in combinatie met een creatieve, speelse invulling. Zo springen twee oldtimers als decoraties­tuk in het oog, evenals een oude plooibank en boekensnij­machine die als tafel in het meubilair werden geïntegree­rd.

De uitbaters zetten ook in op extra omkadering. “Vorig jaar was het niet mogelijk vanwege de coronamaat­regelen, maar nu er opnieuw toch al wat meer kan, willen we graag de mensen wat animatie aanbieden. Zo plannen we elke zaterdag een optreden. Dat is heel gevarieerd. We hebben al een flamenco-optreden en huiskamerc­oncert gehad, een volgende keer komt er een dj. We werken ook samen met lokale artiesten. Zondag staat in het teken van kinderanim­atie met een springkast­eel en grote volksspele­n”, licht de coördinato­r toe.

Op de kaart ligt het accent op cocktails en mocktails, maar ook verschille­nde streekbier­en waaronder ook het eigen Vlotterbie­r. Voor de honger zijn er snacks en versgemaak­te pasta’s verkrijgba­ar.

De zomerbar, gelegen aan Hoek 76, is nog tot eind september geopend, elke donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17.30u en op zondag vanaf 12u.

 ?? FOTO BAR ?? Coördinato­r Anna Cornelis (rechts) en een team van jobstudent­en staan in voor de bediening in zomerbar ’t Steencayck­en.
FOTO BAR Coördinato­r Anna Cornelis (rechts) en een team van jobstudent­en staan in voor de bediening in zomerbar ’t Steencayck­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium