Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als Wout zo’n werk voor je doet, moet je het afmaken”

Amerikaan is vol lof voor ‘grote kampioen’ Van Aert

- (sv)

Sepp Kuss heeft wat hij wilde: ritwinst thuis. De 26-jarige Amerikaan woont in Andorra La Vella en won de vijftiende etappe, die daar aankwam. Achteraf was Kuss zeer dankbaar voor het labeur van teamgenoot Wout van Aert, die samen met hem in de kopgroep zat. “Wout heeft in de vallei de hele tijd hard gewerkt”, vertelde de Amerikaan.

“Aangezien de aankomst vandaag in mijn woonplaats lag, was ik uiteraard heel gemotiveer­d.” Sepp Kuss Jumbo-Visma

Kuss won in 2019 al eens een etappe in de Vuelta en vorig jaar deed hij het ook in de Dauphiné, maar de Tour de France is natuurlijk nog wat anders. “Het is ongeloofli­jk, ik heb er geen woorden voor. Ik zag in deze Tour veel af, tot ik weer wat energie in de benen kreeg. Ik wist dat de aankomst vandaag in mijn woonplaats lag, dus ik was heel gemotiveer­d. Ik ben zeer blij, mijn vriendin en haar familie stonden op de slotklim om me aan te moedigen. Ik wil ook hallo zeggen tegen mijn ouders thuis, want ik heb ze al lange tijd niet gezien.”

Het slot van de etappe was bekend terrein voor Kuss. “Ik ken de laatste klim goed. Op training doe ik die eigenlijk niet vaak omdat hij zo lastig is. Vooral het begin is zwaar, dus ik wist dat ik het kon proberen vol te houden tot de finish als ik daar een gat kon slaan. Wout (van Aert, red.) heeft in de vallei de hele tijd op kop gereden. Als zo’n groot kampioen dat voor je doet, moet je het afwerken.”

“We hebben nog slechts vier renners in koers, dus we willen voor ritwinst gaan. Maar Jonas (Vingegaard, red.) is ook heel sterk bezig. Vandaag wou ik het echt afwerken, vanaf nu ga ik in dienst van Jonas rijden”, besloot de Amerikaan.

 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE
 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium