Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht zoekt opvolgers voor Nmecha en Sambi Lokonga

- (ybw)

Een pessimist zal zeggen dat Anderlecht in deze voorbereid­ing nog niet kon winnen. Een optimist zal erop wijzen dat het zaterdag tegen Utrecht (1-1) en AZ (1-1) bij vlagen erg goed voetbal liet zien. Vier vaststelli­ngen op twee weken van de competitie­start.

DE MARKT OP VOOR EEN SPITS

Een vervanger vinden voor Lukas Nmecha (22) wordt prioritair. Isaac Kiese Thelin (29) liet nog eens zien niet in het systeem van Vincent Kompany te passen. Mustapha Bundu (24) werd getest, maar was onzichtbaa­r. Jongeren Mario Stroeykens en Lucas Stassin, die scoorde tegen Utrecht, deden het niet onaardig, maar zijn op hun 16de nog te groen achter de oren om de aanval van paars-wit te dragen. Antoine Colassin (20) wordt dan weer niet langer als spits gezien. De opvolger van Nmecha lijkt van de transferma­rkt te moeten komen. Weer een spits huren, is een mogelijkhe­id.

MATIGE ASHIMERU

Paars-wit zoekt ook nog een vleugelspe­ler om de concurrent­ie op de flanken aan te scherpen, én een vervanger voor Sambi Lokonga (21). Op die positie speelde Majeed Ashimeru (23) matig tegen AZ. Met een erg vervelende terugspeel­bal leidde hij de fout van Hendrik Van Crombrugge in die tot de 1-1 leidde. De Ghanees kan vijf minuten geweldig presteren, maar daarna uit de match verdwijnen. Vervelend, op een sleutelpos­itie.

AMUZU TOONT GOEIE DINGEN

Tegen AZ was Francis Amuzu de gevaarlijk­ste man op het veld. De jonge vleugelspe­ler is nog altijd even snel, maar voetbalt al iets doelgerich­ter. “Good run, Ciske”, klonk het meermaals uit de mond van Vincent Kompany. Zijn goal na een knappe collectiev­e aanval was meer dan verdiend. Is Amuzu, volgende maand 22, klaar om zich eindelijk écht door te zetten? De voortekene­n ogen gunstig.

COBBAUT EN VLAP MOGEN WEG

De nog erg ruime kern zal de komende weken nog flink worden uitgedund. Jongeren als Agyei, Amisso, Ferrera, Masscho en Michez keren terug naar de U21, maar ook grotere namen als Elias Cobbaut (23) en Michel Vlap (24) hebben geen toekomst bij paars-wit. Hoe sneller Anderlecht van zijn overbodige spelers af geraakt, des te makkelijke­r het wordt om inkomende transfers af te ronden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium