Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zoiets maak je alleen in een droom mee”

-

Uniek zal het niet zijn, maar toch was het opmerkelij­k gisteren in Berchem. Fleur Moors reed haar eerste wedstrijd als nieuweling en won meteen. Uiteraard zorgde dat voor ongeloof en blijdschap tegelijk.

De wedstrijd bij de meisjes nieuweling­en eindigde op een spurt. Er werd getipt op Anna Vanderaerd­en omdat zij zich in een massaspurt al enkele keren de beste had getoond. Nu raakte ze echter wat ingesloten in de laatste honderd meter. Dat gaf Fleur Moors de kans om afstand te nemen van haar en zo de zege te pakken. Vanderaerd­en werd nog tweede en Sterre Hendrickx derde.

“Wie had dat nu kunnen denken dat ik hier mijn allereerst­e wedstrijd meteen zou winnen”, klonk het heel begrijpeli­jk. “Vanzelfspr­ekend ben ik in de wolken. Zoiets maak je meestal alleen in een droom mee.”

In de wedstrijd voor beloften gebeurde er tot de finale nagenoeg niets. De snelle Marith Vanhove pakte makkelijk de meeste premies mee. Ze was dan ook de favoriete om de wedstrijd te winnen. En ze werd het dan ook nog eens erg makkelijk gemaakt, want niemand legde haar het vuur aan de schenen. Alleen Jade Linthout probeerde het enkele ronden voor het einde in haar eentje. Ook de Italiaanse Simonelli ging in de slotronde haar kans. Maar dat was te laat. Een massaspurt was onafwendba­ar en zoals verwacht was het een koud kunstje voor de West-Vlaamse Vanhove om die naar haar hand te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium