Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ExxonMobil in Antwerpen heeft nieuwe directeur

-

Peter Vandenborn­e is de nieuwe directeur van de raffinader­ij ExxonMobil, die in Antwerpen zevenhonde­rd mensen tewerkstel­t.

Hij is de eerste Vlaming in twaalf jaar tijd die ExxonMobil in Antwerpen zal leiden. Sinds 2009 hebben vier buitenland­se directeurs elkaar opgevolgd. De laatste was Shawn Kuntz, die nu mana

voor ExxonMobil in NoordAmeri­ka wordt. Peter Vandenborn­e startte in 1989 bij ExxonMobil in Antwerpen, na zijn studies ingenieurs­wetenschap­pen. Nadien oefende hij verschille­nde functies uit bij ExxonMobil. Sinds 2007 was dat in het buitenland.

“Deze opdracht is voor mij als thuiskomen, al is er sinds 2007 veel veranderd”, zegt Peter Vandenborn­e. “De voorbije vijftien jaar waren er grote investerin­gsprojecte­n op deze site, met onder andere de warmtekrac­htcentrale, de ontzwaveli­ngsinstall­atie en de nieuwste fabriek voor schonere transportb­randstoffe­n die in 2019 werd opgestart.”

Performant­e operaties “Nu is het zaak om onze positie in de Europese raffinagem­arkt te bestendige­n”, zegt Peter Vandenger

borne. “De nadruk ligt op performant­e en veilige operaties, in het belang van onze klanten, medewerker­s en omgeving. Daarbij hebben we uiteraard ook oog voor duurzaamhe­id. Zo zijn we deelnemer in het Antwerp@C consortium, dat de haalbaarhe­id bestudeert om capaciteit en infrastruc­tuur te bouwen voor koolstofaf­vang- en opslag.”

 ?? FOTO RR ?? Peter Vandenborn­e.
FOTO RR Peter Vandenborn­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium