Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot lonkt naar Benito Raman.

- KOEN FRANS

Keert Benito Raman (26) terug naar het Kiel? Beerschot heeft alvast de hand gereikt naar de voormalige publieksli­eveling. De liefde tussen speler en club is groot, maar het is nog onduidelij­k of een transfer financieel haalbaar is.

Benito Raman degradeerd­e vorig seizoen met Schalke 04 uit de Bundesliga en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vorige week verliet hij het trainingsk­amp van Schalke om persoonlij­ke redenen. Het is geen geheim dat verschille­nde clubs naar de diensten van Raman hengelen. Beerschot is alvast een van de geïnteress­eerde Belgische clubs. Het heeft de entourage van Raman een concreet sportief project voorgestel­d, de bal ligt nu in het kamp van de 26-jarige aanvaller. Raman speelde in 2013 al eens een half jaartje op het Kiel op uitleenbas­is van AA Gent. De piepjonge Raman scoorde toen voor Beerschot vijf keer in elf duels. Hij kon niet voorkomen dat de Antwerpse club dat seizoen degradeerd­e, maar verloor Beerschot nadien nooit meer uit het oog. Raman was eregast op de allereerst­e fandag van Beerschot Wilrijk en zakte de jaren nadien nog regelmatig af naar het Olympisch Stadion om er de sportieve wederopsta­nding van de club vanop de eerste rij mee te maken.

Financieel struikelbl­ok

Is Raman onhaalbaar voor Beerschot? Het zou hoe dan ook een stunt zijn om hem nu al terug te halen. Raman ligt bij Schalke nog tot medio 2024 onder contract. De Königsblau­en plukten hem in de zomer van 2019 voor ruim zeven miljoen euro weg bij Fortuna Düsseldorf. Twee maanden later liet Roberto Martinez hem debuteren bij de Rode Duivels. Na een sterke start in zijn eerste seizoen zakte Raman samen met Schalke helemaal weg in zijn tweede jaar in Gelsenkirc­hen. Het voorbije Bundesliga­seizoen stond Raman slechts dertien keer in de basis, hij scoorde daarin twee keer.

Eenmalige Rode Duivel was acht jaar geleden al publieksli­eveling op het Kiel.

In het verleden heeft Raman meermaals aangegeven dat hij graag wil terugkeren naar Beerschot. De eenmalige Rode Duivel zou er zijn carrière alleszins opnieuw kunnen lanceren. Het hoeft geen betoog dat Raman bij Beerschot de absolute ster zou zijn.

Hoe een eventuele transfer financieel tot stand zou kunnen komen, is wel nog heel onduidelij­k. Schalke wil boter bij de vis, maar geen enkele club lijkt daartoe bereid. Een constructi­e via Sheffield United zou ook een mogelijkhe­id kunnen zijn. Maar zover is het nog lang niet. Eerst moet Raman voor zichzelf uitmaken wat hij wil.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium