Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De plaatsjes worden duur(der)

-

Na een dubbele 2-2 tegen Roda JC (vrijdag) en Standard (zaterdag) is KV Mechelen over halfweg in zijn oefencampa­gne. Tijd voor een tussenbala­ns aan de hand van vier vaststelli­ngen richting de competitie­start.

Strijd tussen de palen ligt open

Minder dan twee weken voor de openingssp­eeldag is het nog niet duidelijk wie er tegen Antwerp onder de lat zal staan. Gaëtan Coucke speelde halfweg vorig seizoen zijn plaats kwijt aan Yannick Thoelen, toch is Wouter Vrancken altijd blijven geloven in de kwaliteite­n van de jonge Limburgse doelman. De meer ervaren Thoelen had vorig seizoen een belangrijk aandeel in de knappe comeback van KV in het klassement, maar maakte in de voorbereid­ing geen al te beste beurt tegen FC Utrecht (7-2). Een mindere match die hij nadien wel rechtzette met een solide prestatie tegen Roda JC. Coucke bleef op zijn beurt foutloos tegen STVV (0-0) en Standard (2-2). Het feit dat Thoelen vorige vrijdag met een gemengd elftal moest aantreden tegen Roda JC, en dat Coucke met de meer gevestigde waarden mocht starten tegen Standard, lijkt erop te wijzen dat Vrancken een wissel van de (doel)wacht(er) overweegt. De strijd om de nummer één-positie ligt in ieder geval weer volledig open.

Knokken op het middenveld Ook centraal op het middenveld beloven de plaatsen duur te worden. De vorige drie

seizoenen was een fitte Joachim Van Damme incontourn­able voor KV, maar met Samuel Oum Gouet heeft JVD er nu wel een te duchten concurrent bijgekrege­n. Net als Van Damme combineert Oum Gouet een sterk lichaam met een klare kijk en goede voeten. Aangezien Van Damme nog altijd niet honderd procent is na zijn blessure aan de adductoren, is de kans groot dat Oum Gouet aan het seizoen zal beginnen als buffer voor de verdedigin­g. Op basis van wat hij afgelopen zaterdag liet zien tegen Standard, zal Van Damme eenmaal fit ook zijn werk hebben om de Kameroense internatio­nal uit de ploeg te spelen.

Een andere nieuwkomer die de voorbije weken goeie punten heeft gescoord op training is Jannes Van Hecke. De 20-jarige middenveld­er heeft niet de body van Vranckx, maar toonde wel al dat hij voetballen­d iets kan bijbrengen op het Mechelse middenveld. Kapitein Rob Schoofs hoeft nog niet meteen te vrezen voor zijn plaats, maar door de komst van Van Hecke, de ontbolster­ing van de jonge Senne Ceulemans en ook nog de Braziliaan­se huurling Vinicius Souza - die zowel in de verdedigin­g als op het middenveld uitgespeel­d kan worden - is de concurrent­ie centraal op het middenveld sowieso aangescher­pt ten opzichte van vorig jaar.

Offensieve weelde

En wat dan gezegd van de offensieve weelde waarover Vrancken plots beschikt. Vorig seizoen begon KV aan de competitie met twee (fitte) spitsen: de intussen overbodige William Togui en Igor De Camargo. Een jaar later heeft Vrancken keuze uit vijf opties voor twee posities:

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? KV Mechelen beschikt plots over offensieve weelde. Vooral nieuweling Hugo Cuypers maakt een gretige indruk.
FOTO BELGAIMAGE KV Mechelen beschikt plots over offensieve weelde. Vooral nieuweling Hugo Cuypers maakt een gretige indruk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium