Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Investeerd­ers of niet, het is een wereld van verschil”

Troepen van Greg Vanderidt gestart met voorbereid­ing, ook al is overname nog niet rond

- PETER NYS

Eerstenati­onaler Rupel Boom is zaterdag aan de voorbereid­ing begonnen op het nieuwe seizoen. Trainer Greg Vanderidt moet het nog steeds doen met een zeer jonge kern, aangezien de Spaanse overname maar blijft aanslepen.

Al maanden wordt er in Boom druk gespeculee­rd over de identiteit van de Spaanse investeerd­ers. Drie weken geleden meldde de club dat de juristen er uit waren en een akkoord nabij was, maar sindsdien bleef het stil.

“Ik had het ook graag anders gezien”, zegt trainer Greg Vanderidt, die nauw betrokken was bij de gesprekken omdat hij vloeiend Spaans praat. “Ik heb begrepen dat we nog wat geduld moeten oefenen. Blijkbaar zijn in dit soort dossiers de laatste loodjes effectief ook de zwaarste. Als coach hoop je uiteraard altijd dat het vooruit gaat. Als de overname rond geraakt, kunnen we opnieuw de transferma­rkt op om vier à vijf ervaren spelers te halen. De competitie begint weliswaar pas over twee maanden, maar ik wil graag zo snel mogelijk over een voltallige groep beschikken.”

Maar wat als de overname alsnog wordt afgeblazen? In welk scenario komt Rupel Boom dan terecht? “Dan gaan we met bescheiden ambities aan het seizoen moeten beginnen. Pas op, binnen ons budget

Greg

Vanderidt: hebben we al een zeer degelijke kern weten samen te stellen en ik geloof echt in mijn spelers. Alleen zijn dat bijna allemaal jonge gasten. En met een onervaren ploeg weet je dat je leergeld gaat betalen. Lorenzo Matarrese, die vorig seizoen al bij ons was, zal eerstdaags tekenen en dan zijn we rond op het defensieve vlak. Ik zou dan alleen nog budget hebben voor een spits. Al ga ik er nog steeds van uit dat de overname doorgaat.”

Naar verluidt zouden de investeerd­ers zeer ambitieus zijn.

“Dat klopt. Hen aan boord halen maakt een wereld van verschil. In elke linie komt er dan nog kwaliteit bij en dat gaan dan spelers zijn die al iets bewezen hebben. In de komende dagen zal moeten blijken of Rupel Boom in het beste geval op een rustig seizoen mag mikken of voor de prijzen kan meespelen.”

Tot slot: Kanu, ex-Anderlecht en momenteel zonder club, traint mee in Boom.

“Dat is een jaarlijks terugkeren­d verhaal en vooral een vriendendi­enst. Ik denk dat het nu het vierde jaar op rij is dat hij hier meetraint tijdens de voorbereid­ing. Enkele dagen geleden belde hij me met de vraag of hij weer mocht aansluiten en ik heb toegezegd. Maar in principe is zo’n speler niet haalbaar voor ons, zelfs niet met nieuwe investeerd­ers. Al weet je uiteraard nooit.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Voor het vierde jaar op rij traint Kanu (ex-Anderlecht) in de voorbereid­ing mee met Rupel Boom. “Maar in principe is hij niet haalbaar voor ons, ook niet met nieuwe investeerd­ers”, zegt coach Greg Vanderidt.
FOTO GOYVAERTS Voor het vierde jaar op rij traint Kanu (ex-Anderlecht) in de voorbereid­ing mee met Rupel Boom. “Maar in principe is hij niet haalbaar voor ons, ook niet met nieuwe investeerd­ers”, zegt coach Greg Vanderidt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium