Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook internatio­naal willen we dit seizoen vooruitgaa­n boeken”

Sarah Cools en Lisa Van den Vonder verloren op BKmanches nog geen set

- (mabe)

Sarah Cools en haar maatje Lisa Van den Vonder pakten zondag op overtuigen­de wijze een vierde opeenvolge­nde zege op het BK-circuit. In Waregem waren ze zondag in de finale met 2-0 te sterk voor het duo Catry-Vandesteen­e. Deze week zijn Cools en Van de Vonder aan het werk op het internatio­nale toernooi in Leuven.

Er staat dit seizoen geen maat op het duo Cools-Van den Vonder: twintig wedstrijde­n gespeeld, alle twintig gewonnen, veertig sets gewonnen, nul sets verloren. Nooit was hun overwicht zo groot als dit seizoen. Toch blijft Cools bescheiden onder de uitzonderl­ijke resultaten.

“Na anderhalf seizoen zonder beachvolle­ybal hoop je altijd dat je een goede start neemt in het nationale circuit”, zegt de Zandhovens­e. “Al overtreft dit toch ook onze verwachtin­gen. We moeten natuurlijk ook iedere keer ons niveau halen. Het is niet zo dat we met de vingers in de neus de tegenstand wegvegen. Ook al lijkt dat soms misschien zo. We kunnen het ons niet veroorlove­n om ploegen te onderschat­ten. Na onze prestaties zou het flauw zijn om niet te spreken van de Belgische titel. Daar gaan we voor. Al willen we vooral progressie boeken. Iedere wedstrijd proberen we stappen te zetten, zodat we ook op internatio­naal vlak progressie boeken.”

Op dat internatio­nale podium komen er de komende weken al enkele belangrijk­e opdrachten aan. “Na het internatio­nale toernooi in Leuven volgen er deze maand nog toernooien in het Bulgaarse Sofia en het Sloveense Ljubljana. In Leuven zijn we vrijgestel­d van kwalificat­ies en zitten we als ploeg van het organisere­nde land meteen in de hoofdtabel. Op die andere toernooien willen we zeker de kwalificat­ies overleven. Al moet je in die internatio­nale wedstrijde­n ook wat geluk hebben met de loting. Nadien ligt de focus opnieuw op het BK. Mogelijk trekken we nadien ook nog naar Nederland en het Tsjechisch­e Praag om er enkele toernooien te spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium