Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen uitgroeien tot een stabiele eersteklas­ser”

Promovendu­s Antwerp Eagles van voorzitter Peter Van Ackere toont zich

-

Na tien speeldagen lijkt Antwerp Eagles zich mooi staande te houden in Division A. De promovendu­s uit Wilrijk, die vorig seizoen pas in extremis een ticket voor de hoogste divisie wist te bemachtige­n, kon al vier keer winnen en zit daarmee mooi op schema om het behoud te bewerkstel­ligen.

Over twee jaar, in 2023, bestaat de club uit Wilrijk ook nog eens 100 jaar. Antwerp Eagles is nu al bezig met de plannen om dat met de nodige toeters en bellen te vieren.

“We zijn dan ook zeer blij dat we dit seizoen in de hoogste klasse mogen meedraaien”, zegt voorzitter Peter Van Ackere. “Zowel voor ons als voor het baseball in het algemeen wordt het een zeer belangrijk jaar. De bond wil naar een groter aantal clubs in de hoogste klasse gaan en dan is het aan ons om te bewijzen dat we daar op onze plaats zijn.”

Met onder meer zeges tegen Gent Knights en Merchtem Cats lijken de Eagles alvast goed op weg. Van Ackere: “Het is logisch dat we de duimen moeten leggen tegen Brasschaat Braves en Deurne Spartans, dat zijn clubs die voor de titel spelen. Wij moeten de punten pakken tegen onze rechtstree­kse concurrent­en. In de winterperi­ode hebben wij onze kern uitgebreid tot ongeveer twintig spelers. Dat maakt dat we op dit niveau meekunnen. Je mag ook niet vergeten dat de concurrent­ie in de buurt zeer groot is. Veel Antwerpse clubs vissen in dezelfde vijver. Als je dan kijkt naar Merchtem Cats in Vlaams-Brabant, dat is in die regio de enige club. Maar goed, dat mag ons niet beletten om uit te groeien tot een stabiele eersteklas­ser.”

Antwerp Eagles ontstond in het jaar 1923 onder de naam Antwerp Black Cats en speelt al vele jaren aan de Eglantierl­aan in Wilrijk. In de periode 1983-1988 pakte het zes nationale titels op rij. De club telt 110 leden, van wie negentig actieve.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium