Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kapster Charlotte verhuist RBELLE naar Stadsplein

-

Kapsalon RBELLE van Charlotte Stevens (27) is de nieuwe aanwinst voor de Floralaan met zicht op het Mortselse Stadsplein. De onderneems­ter moest haar zaak noodgedwon­gen verhuizen vanuit de Statielei.

RBELLE opende in december 2017 de deuren aan de Statielei. Het werd onmiddelli­jk een succes. “Na anderhalf jaar moest ik een klantensto­p invoeren. Deze liep op tot 360 personen”, vertelt Charlotte Stevens.

Maar midden in het coronajaar kreeg ze de mededeling dat ze tijdelijk uit haar huurpand moest. “De grond in dit deel van de Statielei is vervuild en OVAM gaat het binnenkort saneren. Ik mocht daarna terugkomen, maar dat zag ik niet zitten. Dus kocht ik een eigen pand aan het Stadsplein.”

Charlotte komt in een vertrouwde omgeving terecht. Haar partner Matthias de Brouwer heeft naast haar restaurant Vjeu-Djeu en ook haar moeder Lieve Stevens is met seafoodbar Den Bassin een buur. “Het toeval wil dat ik het gebouw waar ik nu zit als eerste bezocht toen ik uitkeek naar een pand voor een eigen zaak. Maar ik vond het te groot. Nu RBELLE vier mooie jaren heeft gekend in de Statielei heb ik er geen schrik meer van.”

De kapster liet het interieur huiselijk inrichten. “Ik blijf me aan zes kapperssto­elen houden. In deze coronatijd geeft het de klanten meer dan anderhalve meter ruimte. Kwaliteit is veel belangrijk­er dan kwantiteit voor mij. De vrije ruimten kunnen beginnende ondernemer­s huren om op te starten. Ze kunnen hun idee aftoetsen, verkopen en het is mogelijk om meer zichtbaarh­eid te genereren via ons klantenbes­tand, sociale media en nieuwsbrie­ven waarin ze worden opgenomen.”

Met RBELLE wil ze haar klanten een beleving geven. “Ik was nog geen achttien toen ik naar Londen trok om er mijn opleiding te voltooien en te gaan werken. Daar leer je andere haartechni­eken en je leert echt luisteren naar de klanten. Ik sta van begin tot einde ter beschikkin­g van een klant. Wanneer een kleuring driekwarti­er moet intrekken, zal ik ondertusse­n niet met een andere klant beginnen. Ik blijf in de buurt van mijn klant en die hoeft maar teken te doen om me te roepen.”

In haar zaak verkoopt Charlotte ook koffie met een eigen logo en wijn. De omzet hiervan wordt eind 2022 aan een goed doel geschonken.

 ?? FOTO RR ?? Bij RBELLE en Charlotte moeten de klanten een beleving ervaren.
FOTO RR Bij RBELLE en Charlotte moeten de klanten een beleving ervaren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium