Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na troostplek­je stippelt Ferm ook een wandeling uit

- (vw)

Aan het troostplek­je in het sportpark De Dorens start een troostwand­eling. Aan het troostplek­je in het sportpark De Dorens start een troostwand­eling. Onderweg vind je woorden van troost en aangepaste muziek. “Door troost krijgt men weer vertrouwen en het zorgt voor een warme verbondenh­eid tussen mensen”, zegt burgemeest­er Dieter Wouters (CD&V)

het sportpark hebben leden van Ferm en de gemeenteli­jke technisch dienst een troostplek

uitgewerkt. Het is een sfeervol plekje met een bank, bloemen en planten, een gedicht en woorden van troost, verbondenh­eid en hoop. Wie wil kan een trooststee­n meenemen.

“Met de campagne Plant Troost wil Ferm een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid”, zegt Ria De Bie van het bestuur van Ferm. “Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn de troostplek­ken.”

Burgemeest­er Dieter Wouters (CD&V) belichtte tijdens de opeIn ning de betekenis van troost. “Troost kan de mensen weer hoop en toekomst bieden. Door troost krijgt men weer vertrouwen en het zorgt voor een warme verbondenh­eid tussen mensen.”

Aan het troostplek­je vertrekt een troostwand­eling van ongeveer 4 kilometer lang. Wie wil kan de paarse plaatjes met het woordje ‘troost’ volgen. Aan het troostplek­je en op vijf andere plaatsen verspreid over de wandeling, vind je bordjes met een mooie tekst over troost. Er staan ook bankjes langs het parcours zodat men ook eens kan rusten.

“Je vindt er ook een QR-code”, vult May Aernouts van het kernbestuu­r aan. “Als je deze scant, krijg je mooie, aangepaste muziek te horen. Ook de kinderen hebben hun eigen QR-code met muziek op hun maat.”

 ?? FOTO RR ?? Leden van het bestuur van Ferm op de bank bij het troostplek­je, de start van de wandeling.
FOTO RR Leden van het bestuur van Ferm op de bank bij het troostplek­je, de start van de wandeling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium