Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Laat leven doorgaan

Ik vind dat België het goed doet. Nu moeten de jongeren gevaccinee­rd worden. Laat alsjeblief­t het leven gewoon doorgaan, zonder paniek. We kunnen het. De discotheke­n zijn nog dicht en festivals gaan buiten door. Dat zijn niet de grootste rampen. Het virus is het rottigste.

KARIN NAUWELAERS,

FREDDY DUSCHEK,

DANNY JANSSENS,

TONGEREN

Beter controlere­n

Het zou beter zijn om de huidige maatregele­n beter te gaan controlere­n. Dan moet de overheid zélf in actie schieten en dat is een groot probleem. Ze schuiven de schuld liever door naar enkelingen die bewust de regels gaan overtreden. Waarom zijn die minderjari­ge reizigers alleen mogen vertrekken naar Lloret de Mar en waarom mogen ze van hun ouders niet ginder in quarantain­e zitten? Zo zijn er nog wel voorbeelde­n, maar de overheid doet niets.

NIEL

Sneller vaccineren

De vaccinatie­campagne moet nog sneller en algemener verlopen. Desnoods moet er zelfs een wettelijke verplichti­ng komen. Vaccinatie is niet hét wondermidd­el, maar het is wel de enige weg om de gevolgen van de aanslepend­e coronapand­emie te beperken.

HERMAN VAN DESSEL,

PUTTE

Onverantwo­ord gedrag

De voorbije dagen zijn er wel wat ‘fratsen’ gebeurd. Het zal niet lang duren vooraleer we weer in ons kot moeten zitten. Ocharme de jeugd, dat hoor je dan. Maar wij moeten ook al meer dan een jaar allerlei zaken missen. En dat terwijl wij ons netjes aan de regels houden. Dankzij het onverantwo­ord gedrag van de jeugd en hun ouders mogen we ons binnenkort weer aan nieuwe maatregele­n verwachten. Het is heel triest.

OOSTMALLE

PAUL VAN HERCK,

VOSSELAAR

Varianten zijn baas

Ik denk niet dat het nu het moment is om verdere versoepeli­ngen te bevestigen. Het is bijvoorbee­ld complete waanzin om Pukkelpop met 66.000 bezoekers te laten plaatsvind­en.

Dat is een economisch­e, politieke beslissing. Eerst moeten we de boel terug onder controle krijgen, pas daarna kunnen we verder kijken. Het is jammer, maar de varianten zijn de baas. Niet de economie én niet de goesting om te feesten.

STEVEN HIMPE,

NIEL staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Italië wint EK (1)

Als je ziet welke rol de factor geluk speelt in een toernooi dan mogen we die eerste plaats op de FIFA-ranking van onze Rode Duivels niet meer waarderen. Tegen Italië hadden we toch enkele kansen. Denk maar aan Lukaku die aan de tweede paal net niet kon binnentikk­en. En onze twee topspelers waren geen 100%. Kane zat in de achterzak van Chiellini. Ik kijk al uit naar het WK.

HUGO BECKERS,

KATRIEN BOLS,

WIJNEGEM

Italië wint EK (2)

“Een verlies? Dat kunnen de Engelsen niet aan.” Dat was de mening van anglofiel en Engeland-kenner Harry De Paepe in de krant van zaterdag. En inderdaad, als je de beelden van de match bekijkt, en dan vooral de uitreiking van de medailles, dan zie je dat meerdere Engelse spelers onmiddelli­jk na het in ontvangst nemen van hun medaille deze direct van hun nek verwijderd­en nog voor ze buiten beeld waren. Kun je nog meer respectloo­s en kinderacht­ig zijn? Ze noemen de verliezer in een wedstrijd in het Engels een ‘runner up’ omdat ze het woord ‘verliezer’ een beetje vernederen­d vinden. Welnu, met dit gedrag waren ze voor mij niet de ‘runner up’, hier waren ze de verliezers, en niet alleen sportief.

WALTER DE RUYSSER,

PAUL HERNALSTEE­N

GEEL

Italië wint EK (3)

Bravo Italia! Gefelicite­erd met jullie overwinnin­g. Jullie hebben het beste en mooiste voetbal laten zien. Het is een schrale troost voor de Rode Duivels dat ze uitgeschak­eld zijn door de latere Europese kampioen.

Een volk zoals de Engelsen dat tijdens de nationale hymne van de tegenstand­er een fluitconce­rt afsteekt, verdient het niet om Europees kampioen te zijn. Zou voetbal dan toch nog respectvol zijn?

Leeuw van Vlaanderen

Jongeren zijn onverantwo­ord omdat ze met vakantie gaan naar het buitenland. Wat moet er dan gezegd worden van Filip Dewinter en zijn klanten? Ze staan allemaal aan de toog, zónder mondmasker. Zijn de coronamaat­regelen dan veranderd?

EDEGEM

 ??  ??
 ?? FOTO AFP ?? Nederlands premier Mark Rutte.
FOTO AFP Nederlands premier Mark Rutte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium