Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voorlopig verdien ik enkel geld door te babysitten en toeristen te gidsen”

Iedereen Beroemd-dromer Kenneth Core wil nog altijd acteur worden in Amerika

-

Dromen kunnen soms ook nachtmerri­es zijn. Vraag maar aan Kenneth Core (32), de kerel die het afgelopen jaar naarstig werkte aan zijn om door te breken als acteur in Amerika. Dat gebeurt met vallen en opstaan, en veel geduld. “In een stad als New York moet je elke dag zien te overleven.”

American Dream

Ruim drie jaar geleden pakte Kenneth zijn koffers en trok hij de plas over om zijn grote droom te realiseren. Sinds september volgt

(Eén) de kerel uit Lochristi. “Ik leerde New York acht jaar geleden kennen tijdens een stage toen ik economie studeerde”, zegt hij. “Ik wist toen al dat ik ooit zou terugkomen. New York en ik, dat klikt gewoon. In het begin wou ik de acteerdroo­m najagen en ondertusse­n wat geld verdienen met jobs, maar ik merkte dat daardoor de focus op die droom in het gedrang kwam. Daarom besliste ik om hier een acteursopl­eiding te volgen.”

Iedereen Beroemd

Acteerople­iding

Core volgt lessen aan de gerenommee­rde filmschool HB Studio, waar ooit menig Hollywoods­ter afstudeerd­e. “De grootste uitdaging is dat ik nu nog niet mag werken als acteur omdat mijn schoolople­iding loopt tot eind 2021. Ik heb momenteel een studentenv­isum, pas na afloop van mijn opleiding krijg ik een werkvergun­ning. Dat ik hier nog niet mag werken als acteur is lastig, maar wel ingecalcul­eerd. Daarom maakte ik onlangs van de gelegenhei­d gebruik om België mijn eerste film red.) te maken. Ik werk ook aan een grote productie met vijftig mensen die we later op Times Square opvoeren.”

New York is volgens Kenneth een magische stad, maar… “Je moet blijven zwemmen of de stad trekt je kopje-onder. Mijn huisgenoot is 75 jaar. Vorige week is hij met redelijk ernstige klachten in het ziekenhuis opgenomen. Ik wil zorg voor hem blijven dragen, maar ik heb zijn familie duidelijk gemaakt dat me dit niet lukt. Ik moet mijn bijbaantje­s behouden, want ik kan het zelf amper financieel redden. Vrienden die advocaat of financieel adviseur zijn, die zwemmen in het geld. Maar als acteur geraak je pas een stapje hoger op de ladder als je in iets hebt gespeeld dat enige naam heeft. Ik weet nu al dat dit me de eerstkomen­de tijd niet lukt.”

Passie overleeft alles in

(In Limbo,

Hoewel haast onbereikba­ar, gelooft Core erin dat hij zal slagen in zijn droom. Toch is het thuisfront in België bezorgd. “Hoewel ik niet uit een rijke familie kom, willen ze me soms geld toestoppen. Dat wil ik niet. Als het geld op is, kom ik nog liever terug naar Vlaanderen. Dat wil ik natuurlijk vermijden. Want als er te weinig geld is, verlies ik ook mijn focus op het acteren en maalt het in mijn hoofd dat ik eerst geld moet verdienen. Dat doe ik door te babysitten, toeristen te gidsen of ’s ochtends voor oudere mensen te zorgen. Dat is heftig, maar de passie overweek leeft alles. Al vraag ik me soms af hoe ik dit blijf volhouden. Geen enkele dag is hetzelfde. Als je een vaste job hebt weet je dat je ’s avonds naar de bioscoop of de gym kunt. Bij mij is het elke dag puzzelen om alle lessen en bijbaantje­s in te plannen en mijn leven te managen.”

VRT opent deuren

Core dankzij

op tv komt, levert hem in de VS een voordeel op. “Het zorgde ervoor dat ik makkelijke­r een visum kon aanvragen. Of ik nu in een talkshow zit of iets anders, maakt voor hen niks uit. De naam VRT opent deuren. Ook mooi meegenomen: een kledinglab­el dat kledij verkoopt met mijn achternaam ‘Core’ heeft een doos met kleding opgestuurd, omdat ze in mijn droom geloven.”

Kenneth volgt het nieuws uit België nog amper. “Maar ik wil niet ontvreemde­n, zo Amerikaans ben ik niet. Al moet je niet verwachten dat ik snel weer in België sta. Dat is totaal niet aan de orde, tenzij er thuis iets zou gebeuren. Ik denk dat ik sowieso een metropool als Antwerpen of Brussel zou nodig hebben om te aarden. Maar dan nog, zelfs mijn beste vrienden zeggen dat ik beter in Amerika blijf. Hier loop je op elke hoek van de straat bekend volk tegen het lijf. Onlangs zat ik in een bar en nodigde een producer me uit om tijdens het filmfestiv­al van Cannes mijn film te tonen aan andere producers op een jacht. In België zal je zoiets nooit overkomen op café, maar zo werkt de

Dat

Iedereen

Beroemd business hier.”

Hoewel goed bekeken, komt de rubriek in voorlopig niet terug na de zomer. “Ik begrijp dat wel. Door de pandemie was de timing erg slecht om dit te maken. Ik zit twintig uur per

Iedereen Beroemd

voor de computer voor online acteerles. Dat levert weinig interessan­te tv op.”

The American Dream XL,

19.50u

Eén,

 ?? FOTO RR ?? Kenneth Core.
FOTO RR Kenneth Core.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium