Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp Tower verwelkomt Thai en poké bowl

Eerste twee horecazake­n bekend, ook Mediamarkt opent in iconisch en gerenoveer­d gebouw

- ANDREAS ROTTY

De eerste twee toevoeging­en aan een strook van zeven voedingsza­ken op de gelijkvloe­rse verdieping van de Antwerp Tower zijn bekend. Tegen dit najaar zal je langs de De Keyserlei al zeker een grote Hawaiian Poké Bowl en een vestiging van Pitaya ontdekken, die laatste biedt Thaise keuken aan. De MediaMarkt op de eerste verdieping opent op 26 juli.

De De Keyserlei is al een op en top horecastra­at en daar komt nog een strook bij. De Antwerp Tower zelf is bijna volledig gerenoveer­d en herbergt 240 woningen en 4.600 vierkante meter aan kantoorrui­mtes. Maar op de gelijkvloe­rse verdieping is plaats gehouden voor zeven eet- en drankgeleg­enheden, die net als de zaken dichter tegen het station een terras zullen hebben. Daarvan heeft projectont­wikkelaar Matexi de eerste twee bekendgema­akt.

De vestiging van Hawaiian Poké Bowl opent op een toplocatie op de hoek met de Van Ertbornstr­aat tegenover hamburgerk­eten Five Guys. “Het wordt onze twintigste vestiging”, zegt de jonge CEO Mattijs Hermans (27). Hij heeft samen met zijn twee vennoten de keten opgericht met een eerste vestiging in de Nationales­traat in 2018. “Het is een soort liefdesver­klaring voor de stad waar het allemaal begonnen is.”

De vestiging wordt het absolute uithangbor­d van Hawaiian Poké Bowl. “We gaan er extra moeite in steken. We bouwen een mezzanine en hebben een terras. We willen qua locatie, inrichting en service het beste aanbieden.” De keten verkoopt op dit moment nog poké bowls in een kleiner pand op de Meir. Maar dat pand gaat over een paar maanden tegen de vlakte om er een nieuw winkelcent­rum op te trekken.

Rijstschot­el met curry

Bij Pitaya kan je in tegenstell­ing tot wat de naam doet vermoeden geen shoarma met looksaus bestellen. Het is een Franse keten die Thaise streetfood aanbiedt. Denk aan rijstschot­els met curry en dergelijke. Pitaya wil een steile opmars maken in ons land. In januari schreef het vakblad Retail Detail dat het dertig vestiginge­n in ons land wil openen in zeven jaar.

Mediamarkt

De andere vijf ketens van de zeven in de ‘food street’ aan de Antwerp Tower worden later nog bekendgema­akt. De bovenbuur is wel al gekend. MediaMarkt gaat weg uit het Century Center verderop in de De Keyserlei omdat dat gerenoveer­d wordt, en verhuist naar de eerste verdieping van de Antwerp Tower. De winkel gaat van 4.400 vierkante meter naar 1.600, maar zou overzichte­lijker zijn en meer in het oog springen. Eerst werd gedacht in augustus te openen, maar dat is een beetje vervroegd naar 26 juli.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De Antwerp Tower werd helemaal gestript en vernieuwd. Binnenkort kan je er gaan dineren.
FOTO JORIS HERREGODS De Antwerp Tower werd helemaal gestript en vernieuwd. Binnenkort kan je er gaan dineren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium