Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met het einde van corona in zicht, is het moment daar om te heropenen”

Bekende feestzaal Theadrôme start nieuwe zoektocht naar overnemer

- ANDREAS ROTTY

De historisch­e feestzaal in de Heistraat is failliet sinds eind 2019 en er is nog geen koper gevonden. Veilinghui­s Hammertime en de eigenaar zetten het pand weer in de kijker en hopen tegen eind augustus een koper te vinden. Deze keer staat het hele pand te koop.

In november 2019 wilde de eigenaar na het faillissem­ent van de zaak de inboedel en het handelsfon­ds van de feestzaal verkopen. De koper zou dus de dj-installati­e, verlichtin­g, meubels enzovoort overnemen en het pand huren van de eigenaar. “Er waren meerdere kandidaten. Maar alle gesprekken zijn afgesprong­en. De huur was te hoog”, aldus Steven Teugels van Hammertime.

Deze keer gooit de eigenaar, die liever op de achtergron­d blijft, het over een andere boeg. Hij verkoopt het hele gebouw. De inboemomen­t

Steven Teugels Hammertime

“Het pand is piekfijn in orde. Het is gerenoveer­d en heeft een nieuw dak. Kopers kunnen zich melden tot 31 augustus.”

del van de feestzaal staat er nog. En naast de feestzaal zijn er in het pand ook andere ruimtes waaronder een keuken, artiestenl­oges en VIP-loges.

De zoektocht heeft dus even stilgelege­n, maar nu staat het aanbod weer op de website van Hammertime. “Het einde van corona is in zicht en het nachtleven komt bijna weer op gang. Dus het is hét om Theadrôme nieuw leven in te blazen”, zegt Teugels. “Tot 31 augustus kunnen kopers zich melden. Ik zie twee mogelijke types: investeerd­ers die het pand verhuren voor evenemente­n, of uitbaters die er zelf activiteit­en in willen organisere­n. Online bieden is niet mogelijk, ze moeten ons mailen om privé verder te praten.”

Cinema

Het gebouw herken je van buitenaf aan de zwarte voorgevel in het stukje Heistraat tussen de Jules Moretuslei en de R11. Het dateert van 1912. In 1921 werd er cinema Trianon geopend en in 1970 werd die gesloten. Daarna was het lang een erg gekende feestzaal in Wilrijk. “Het pand is piekfijn in orde. Het is gerenoveer­d en heeft een nieuw dak”, zegt Teugels.

 ?? FOTO HAMMERTIME ?? Het pand is te herkennen aan de bekende zwarte gevel.
FOTO HAMMERTIME Het pand is te herkennen aan de bekende zwarte gevel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium