Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook moeilijke beslissing­en moet je durven te nemen”

Nieuwe trainer Kurt Van Dooren stapt vlak voor start voorbereid­ing zelf op bij Antonia

- LIEVEN VERHEYEN

Het seizoen moet nog beginnen, maar eersteprov­incialer Antonia kan al op zoek naar een nieuwe trainer. Trainer Kurt Van Dooren maakte maandagavo­nd, vlak voor het heropstart­en van de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen, bekend dat hij de club gaat verlaten voor een onverwacht nieuw voetbalpro­ject. Antonia hoopt nu snel een opvolger te vinden voor Van Dooren, die nog maar enkele maanden geleden was aangesteld als T1.

“Natuurlijk besef ik dat ik de club in een lastig parket breng door nu al weg te gaan”, zegt Van Dooren. “Maar ook voor mezelf was het geen makkelijke keuze. Ik zou dit seizoen beginnen aan mijn eerste hoofdstuk als trainer van een eerste elftal. In juni hadden we de trainingen opgestart en ik had best een goede klik met de spelers en mijn assistent Bart Corluy. Corluy had ik zaterdagav­ond trouwens al op de hoogte gebracht. Met voorzitter Marcel Wilmssen zat ik pas maandagavo­nd om de tafel, omdat het niet eerder was gelukt om af te spreken.”

Over het nieuwe project waar Van Dooren gaat instappen, blijft de gewezen prof van Germinal Beerschot, Lierse en Heist nog vaag. “Nadat alle punten en komma’s op de juiste plaats zijn gezet, zal er wel een officiële communicat­ie volgen”, aldus de 42-jarige boekhouder. “Maar dat alles in een finaal stadium zit, ga ik niet ontkennen. Anders zou ik ook niet stoppen bij Antonia. Het is allemaal ook heel snel gegaan, maar deze trein kon ik niet laten passeren. Door de club meteen op de hoogte te brengen, kan ik iedereen in de ogen blijven kijken en worden er geen bruggen opgeblazen voor de toekomst. Soms moet je een moeilijke beslissing durven te nemen. Zo lang het maar correct gebeurt.”

“Zo kort bij de start van het nieuwe seizoen nog naar een nieuwe trainer op zoek moeten, heb ik in mijn 38-jarige loopbaan in het voetbal nog niet meegemaakt”, reageert voorzitter Bart Wilmssen. “Het was al niet evident om een opvolger te vinden voor Yves Van Heurck. Met Van Dooren waren we overtuigd toch de geschikte persoon gevonden te hebben. Toen hij me zondag contacteer­de om eens te praten, had ik al meteen een wrang voorgevoel.”

Corluy zeker geen T1 Antonia moet dus op zoek naar

een nieuwe coach, assistent Bart Corluy promoveert niet tot hoofdtrain­er.

“Ik begin dit jaar aan mijn opleiding voor een UEFA B-diploma en zal daar al werk genoeg mee hebben”, zegt Corluy. “In elk geval hoop ik ook met de nieuwe trainer een goede klik te hebben. In de korte tijd dat ik met Kurt mocht samenwerke­n, heb ik toch wel wat bijgeleerd. Al wil ik wel begrip tonen voor zijn keuze.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Eind februari poseerde Kurt Van Dooren nog als nieuwe trainer van Antonia. Nog voor de start van de voorbereid­ing is hij er dus alweer weg.
FOTO KOEN FASSEUR Eind februari poseerde Kurt Van Dooren nog als nieuwe trainer van Antonia. Nog voor de start van de voorbereid­ing is hij er dus alweer weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium