Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Speciaal om voor de eerste keer in het Belgische truitje te lopen”

Fiebe Tengrooten­huysen uit Brecht wordt met 4x400mploe­g tiende op EK

- (basp)

Fiebe Tengrooten­huysen kan terugblikk­en op een geslaagd EK voor beloften. Met de Belgische 4x400m liep de atlete uit Brecht, die in de Verenigde Staten studeert, zondag naar de tiende plaats in de Estse hoofdstad Tallinn.

Als tweede loopster van het team leverde Tengrooten­huysen een prima beurt af. Helaas zat een finale er niet in. In hun reeks strandden de Belgische beloften op een vijfde plaats in een tijd van 3’37”47. Dik twee tellen te traag om de finale te halen.

“Tijdens de wedstrijd voelde het nochtans goed aan”, zegt Tengrooten­huysen. “Achteraf gezien had ik misschien ietsje sneller kunnen starten. In de eerste honderd meter was ik ietsje te traag, in de tweede bocht stond er veel tegenwind. In de laatste rechte lijn gaf ik nog wel alles wat ik had en ik kon ook nog goed aflossen. Als ploeg zijn we heel tevreden over wat we gepresteer­d hebben. Iedereen heeft op zijn niveau gelopen. Van de splittijde­n hebben we geen idee. Dat vinden we ook niet zo belangrijk. Het ging om de teampresta­tie. We hadden ergens gehoopt om heel misschien de finale te kunnen halen. Maar goed, we zijn wel supertevre­den over onze tijd. Uiteindeli­jk werden we tiende van Europa. We mogen hier heel tevreden mee zijn.”

Studeren in de Verenigde Staten

De 21-jarige atlete uit Brecht traint en studeert het grootste deel van het jaar in de staat Louisiana, in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze heeft enorm genoten van haar eerste EK. “Het was heel speciaal om voor de eerste keer in het Belgische truitje te lopen. Ik voelde me wel heel nerveus en had veel meer zenuwen dan anders. Maar uiteindeli­jk was het echt een heel leuke ervaring, het smaakt absoluut naar meer. Als ik nu thuiskom, ga ik een maandje rusten. Daarna vertrek ik weer naar de Verenigde Staten voor het volgende seizoen daar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium