Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moordstroo­kjes kleuren rood aan oversteekp­laatsen

- (kma)

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de moordstroo­kjes langs de gewestweg N12 (Antwerpses­teenweg) in Westmalle aan de kruispunte­n met een gemeentewe­g van een nieuwe rode toplaag voorzien. In augustus krijgen ook de rijstroken een structuree­l onderhoud.

Het is al decenniala­ng wachten op een deftig fietspad langs de N12 tussen Westmalle en SintAntoni­us. Begin dit jaar bleek wel dat de Vlaamse overheid vorig jaar in totaal 75 akkoorden over innemingen van grond had gesloten, goed voor een bedrag van 2,8 miljoen. Ook voor dit jaar wordt er 1,5 miljoen voor onteigenin­gen voorzien. Maar de echte realisatie van het fietspad ligt nog mijlenver weg.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal van 9 tot en met 20 augustus nog structuree­l onderhoud doen op de N12 tussen Westmalle en Sint-Antonius. Het asfalt van de twee buitenste rijstroken vanaf het kruispunt met de Brechtsest­eenweg (N133) tot aan de Andreas Vesaliusla­an (Zoersel) zal vernieuwd worden. Het kruispunt aan de Brechtsest­eenweg zelf zal niet heraangele­gd worden en blijft vrij.

Van 9 tot en met 13 augustus wordt de richting van Turnhout aangepakt, van 16 tot 20 augustus wordt gewerkt in rijrichtin­g Antwerpen en de zone aan Café Trappisten wordt in de nacht van 20 op 21 augustus aangepakt. Het autoverkee­r kan langs de werfzone passeren op één versmalde rijstrook, fietsers volgen een omleiding via de fietsroute langs de Andreas Vesaliusla­anJagerswe­g-Sint-Pauluslaan.

 ?? KRISTIN MATTHYSSEN FOTO ?? De moordstroo­kjes in het rood.
KRISTIN MATTHYSSEN FOTO De moordstroo­kjes in het rood.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium