Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rijkswacht­kazerne voor klein miljoen

Voormalige thuishaven recherche Hekla te koop

-

De oude rijkswacht­kazerne op de Duffelsest­eenweg, ook gekend als de site Romeo, staat te koop. In samenwerki­ng met Igean gaat de politiezon­e Hekla op zoek naar een bouwpromot­or om er een woonprojec­t, al dan niet in combinatie met commerciël­e activiteit­en, te realiseren.

De politiezon­e Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) is eigenaar van de gronden en gebouwen op de hoek van de Duffelsest­eenweg en Koningin Astridlaan en gaf vorig jaar al aan de site op de markt te zullen brengen. Toen was er nog wel sprake van een wijkkantoo­r voor de politiezon­e. Dat is niet langer aan de orde. De site met een oppervlakt­e van 2.434 vierkante meter wordt in z’n geheel te koop aangeboden volgens de biedingspr­ocedure. Het minimumbod bedraagt 870.000 euro.

Tot 2008 was de recherched­ienst van de politiezon­e Hekla in de voormalige rijkswacht­kazerne gehuisvest. Nadien werden de gebouwen nog tot in 2018 aan verschille­nde partijen verhuurd. Sindsdien staan ze leeg.

“Op het terrein kan een project met grondgebon­den woningen en/of meergezins­woningen worden gerealisee­rd, eventueel gecombinee­rd met commerciël­e activiteit­en”, deelt Igean mee. “Kandidaat-kopers moeten wel rekening houden met het nieuwe bouwreglem­ent dat op korte termijn in de gemeente Kontich van kracht wordt.”

Dorpslijst Sander, dat eerder al een pleidooi hield om in dit project aandacht te besteden aan betaalbare en sociale huisvestin­g, had liever gezien dat de site rechtstree­ks zou worden verkocht aan een sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij.

Kandidaat-kopers kunnen tot 15 november 12u een eerste bod uitbrengen, waarna nog een tweede ronde volgt. Eind december beslist de politieraa­d over de toewijzing, de bekendmaki­ng volg ten laatste in de week van 3 januari 2022. Alle info over het perceel en de verkoop vind je terug op de website van Igean.

www.igean.be/duffelsest­eenweg165

Igean “Op het terrein kunnen woningen en commerciël­e activiteit­en gepland worden.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De site Romeo op de hoek van de Duffelsest­eenweg en Koningin Astridlaan staat te koop.
FOTO DIRK KERSTENS De site Romeo op de hoek van de Duffelsest­eenweg en Koningin Astridlaan staat te koop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium