Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Muzikaal is corona een zegen geweest”

Met anthem voor Belgische olympiërs heeft Regi alweer een potentiële hit

-

Regi Penxten (45) heeft met Now’s The

Time een supporters­lied klaar voor de Belgische delegatie op de Olympische Spelen. Vanaf 23 juli kunnen we onze atleten dus naar goud schreeuwen op de tonen van een beat. Vanuit België, want fans zijn niet welkom in Tokio. Corona gooit alweer roet in het eten, maar Regi ziet dat anders. “Het geeft me mijn beste jaren.”

Now’s The Time had aanvankeli­jk vorige zomer zijn weg naar de radio moeten vinden. Maar geen Olympisch Spelen betekent geen anthem, dus ging de song de ijskast in. Tot nu, aan de vooravond van het grote sportfeest in Tokio. “Gelukkig was ik profetisch genoeg om een universeel thema te kiezen, zodat het een jaar later niet gedateerd aanvoelt”, lacht Regi. “Het gaat over een klein jongetje dat opkijkt naar zijn helden en hoopt op een dag te staan waar zij staan.”.

Het was de olympische federatie BOIC die kwam aankloppen met de vraag naar een nummer om ‘onze’ sporters een hart onder de riem te steken. Maar Regi klaarde de klus niet alleen. Now’s The

Time is een samenwerki­ng met de Brusselse Delphine Luna, als dj bekend onder de naam Mademoisel­le Luna.

Het was tegelijk een fijn toeval, want Regi heeft een band met Tokio. “Ik ben er resident in een club en ga er drie keer per jaar plaatjes draaien. Het aanvankeli­jke plan voor de Spelen was dan ook groter dan het lied: ik had gehoopt ginder te kunnen optreden voor de Belgische delegatie en daarna nog een stevige afterparty te organisere­n, maar dat mag dus niet. Nu goed, ik ben blij dat het nummer er toch is.”

Sportpalei­s

De hitlijsten lijken tegenwoord­ig enkel nog te bestaan bij gratie van Regi:

Vergeet de tijd, Vechter en Vuurwerk met Camille, De Wereld Draait Voor Jou met Niels Destadsbad­er, noem maar op. Het zijn stuk voor stuk prijsduive­n. “Corona, hoe erg ook, is muzikaal een zegen geweest. Het geeft me mijn beste jaren. Ik ben sowieso al een studiobees­t. Maar doordat er geen optredens waren, ben ik ook veel minder moe. Daardoor ben ik nu productiev­er dan ooit.”

Verwacht in de toekomst dus nog veel meer Regi. Zo werkt de Limburger aan een VTM-programma waarin hij op zoek gaat naar de stem voor zijn volgende, opnieuw Nederlands­talige, single en in het najaar wacht het Sportpalei­s. Op 3 september sluiten Regi en Mademoisel­le Luna ook nog de 45ste Allianz Memorial Van Damme in het Koning Boudewijns­tadion af. Een goed gevulde agenda, ondanks zijn persoonlij­ke situatie: eind januari raakte bekend dat hij en Elke Vanelderen na negen jaar huwelijk uit elkaar gingen. “Het heeft ervoor gezorgd dat ik net harder ben beginnen te werken. Maar ik zie de toekomst hoopvol tegemoet. Bovendien kunnen we nog steeds door één deur, want Elke woont voorlopig nog bij mij. Geen reden dus om niet positief te blijven.” (bpr)

Now’s The Time is vanaf vandaag beschikbaa­r. Vanavond speelt Regi op Grid.live in Zeebrugge.

Regi Penxten Muziekmake­r “Doordat er geen optredens waren, ben ik veel minder moe. Ik ben dan ook nog nooit zo productief geweest”

 ?? FOTO KRIS VAN EXEL, RR ??
FOTO KRIS VAN EXEL, RR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium