Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Populaire vakantiela­nden passen regels aan

-

In NEDERLAND werden de maatregele­n afgelopen vrijdag aangescher­pt: cafés moeten weer dicht om middernach­t en discotheke­n en nachtclubs moeten helemaal sluiten. Daarnaast mag horecabezo­ek alleen nog met een vaste zitplaats en op anderhalve meter afstand. Entertainm­ent, zoals live-optredens en schermen voor sportwedst­rijden, mag voorlopig niet meer. Meerdaagse evenemente­n mogen al zeker tot 14 augustus niet doorgaan.

Verstrengi­ngen zien we ook in SPANJE. De regering in Catalonië besliste om om 0.30u alle zaken te sluiten. In de kustregio Valencia is er in 32 steden zelfs een avondklok tussen 1u en 6u. In beide regio’s zijn samenkomst­en met meer dan tien personen verboden.

In PORTUGAL is de avondklok weer ingevoerd in de Algarve. Daarnaast moet je op tal van plaatsen, onder meer in grote steden als Lissabon en Porto, kunnen bewijzen dat je volledig gevaccinee­rd bent of negatief getest bent om horecazake­n en culturele instelling­en binnen te mogen.

MALTA koos er eerst voor om oningeënte toeristen de toegang te ontzeggen, maar kwam daar gisteravon­d laat op terug. “Mensen die in Malta aankomen zonder vaccinatie­bewijs zullen wel gedwongen worden een periode van quarantain­e te ondergaan.”

In GRIEKENLAN­D mogen mensen die niet volledig gevaccinee­rd zijn wel nog binnen, maar horecazake­n en culturele instelling­en zijn voor hen verboden terrein.

In OOSTENRIJK zijn horecazake­n en campings alleen toegankeli­jk voor wie minstens één keer gevaccinee­rd is en daarna minstens 22 dagen gewacht heeft, negatief test of hersteld is van Covid-19.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium