Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CORONATELE­X

-

12- tot 15-jarigen kunnen zich inschrijve­n op Qvax. De zowat 299.000 Vlaamse 12- tot 15-jarigen kunnen zich voortaan inschrijve­n op de reservelij­st Qvax. Op die manier kunnen ze mogelijk eerder een coronaprik krijgen. Ze hebben daarvoor wel de toestemmin­g van hun ouders of wettelijke voogd nodig. De eerste prikken voor die jongeren zijn vanaf volgende week voorzien. Daarnaast werd de intervalte­rmijn tussen twee Pfizer-prikken opnieuw ingekort tot drie weken. Op die manier hoopt Beke om zo veel mogelijk jongeren volledig te kunnen vaccineren voor de start van het nieuwe schooljaar. Voorlopig kunnen 12- tot 15-jarigen alleen worden ingeënt met Pfizer, omdat dat vaccin als enige een goedkeurin­g heeft van het Europese geneesmidd­elenagents­chap EMA voor het gebruik bij minderjari­gen.

Tussen 2 en 10 juli geen Covidoverl­ijdens in Vlaanderen. Tussen 2 en 10 juli waren er in Vlaanderen geen COVID-overlijden­s te betreuren. Dat blijkt uit cijfers op het dashboard van Sciensano. Op 7 juli stierf er in het hele land niemand aan de gevolgen van een coronabesm­etting. Hoewel de besmetting­scijfers opnieuw in de lift zitten en ook de ziekenhuis­opnames weer stijgen, blijft het aantal overlijden­s dalen. Van 3 tot 9 juli lieten dagelijks gemiddeld net geen twee mensen het leven, een daling met 41%.

Meer dan helft volwassen Europeanen volledig gevaccinee­rd. Meer dan de helft van de volwassen burgers van de EU is volledig ingeënt tegen het coronaviru­s. Dat heeft Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, getweet. Ze maakte van de gelegenhei­d gebruik om alle vaccintwij­felaars aan te sporen om zich toch te laten inenten. “Om veilig te blijven voor nieuwe varianten en een nieuwe besmetting­sgolf te vermijden, is het belangrijk om gevaccinee­rd te worden”, aldus Von der Leyen nog.

 ?? Bron: Sciensano, vaccinatie­teller Vlaanderen ??
Bron: Sciensano, vaccinatie­teller Vlaanderen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium