Gazet van Antwerpen Stad en Rand

15. Cercle Brugge

- (kv)

Twee jaar op rij redde Cercle Brugge zich op de valreep. Straffe Houdini-acts. Kan het nu anders? Volgens de eigenaars in Monaco wel: Cercle moet in de top acht kunnen eindigen. Voor de buitenwere­ld lijkt dit een ijdele droom, en de fans zand in de ogen strooien. Aan geld of een gebrek eraan zal het alvast niet liggen. Monaco pompte al ruim 30 miljoen euro in Cercle Brugge en zorgt voor een jaarlijks budget van 20 miljoen. Veel clubs kunnen daar enkel van dromen. Tel daarbij de huurlingen van Monaco en het is logisch dat de Russische bazen eindelijk rendement willen zien. Realistisc­h? Dat antwoord ligt in het midden.

Er vertrokken weer tien spelers onder wie sterkhoude­rs als Biancone, Pavlovic en Ugbo. Wie kwam in de plaats? Jesper Daland, een Noorse verdediger die ruim 1 miljoen kostte, en Miangue, Sousa en

Waldo Rubio huurlingen

(met aankoopopt­ie). Zelfs bij het rijke Monaco kijken ze door corona dus even de kat uit de boom. Risicovol ook, want Ugbo kwam vorig jaar eveneens op huurbasis (van Chelsea). Een spits die zestien keer scoorde, wil de lat echter hoger leggen en dus werd de optie niet gelicht. Er is nu wel nog Kévin Denkey, in januari ook al voor 2 miljoen gekocht, maar er wordt toch nog intens naar een vlotscoren­de spits gezocht.

In tegenstell­ing tot de vorige jaren waren de trainers al op dag 1 present en is de samenstell­ing van de kern voor 90 procent rond. Bij Yves Vanderhaeg­he en Thomas Buffel is elke ploeg in goede handen, hun vakmanscha­p lijkt nu een extra troef.

 ?? FOTO VDB ?? Jesper Daland moet een sterkhoude­r worden in de Cercle-afweer.
FOTO VDB Jesper Daland moet een sterkhoude­r worden in de Cercle-afweer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium