Gazet van Antwerpen Stad en Rand

16. Sint-Truiden

- (gus)

STVV was tot nog toe erg kalm op de transferma­rkt. Lavalée en Pius worden wel een jaar langer gehuurd van Mainz en Antwerp, verder werd alleen flankaanva­ller Aboubakary Koita aangeworve­n. Tot nog toe lijkt STVV dus verzwakt tegenover eind vorig seizoen, toen de Kanaries vrede moesten nemen met een vijftiende plaats, zowaar een stunt te noemen van de inmiddels vertrokken Peter Maes.

Enkele pionnen (Asamoah, Colidio, Sankhon, Nazon,…) waren einde contract, zij werden (nog) niet vervangen. Nieuwe coach Bernd Hollerbach luidde nu al de alarmbel. Voor de competitie­start kan hij immers ook niet rekenen op wingbacks Hashioka en Cacace, topschutte­r Suzuki zit met zijn hoofd helemaal bij een transfer. Maturiteit is er nog wel, maar Teixeira en De Ridder sukkelen al weken met blessures. Vooraan zijn Brüls en Mboyo niet meer van de jongsten. Het is afwachten of zij nog een meerwaarde kunnen betekenen. Het móét wel, want vervangers zijn er amper. Hollerbach moet hopen dat enkele youngsters op het voorplan treden, genre Van Dessel en Steuckers. Koita imponeerde nog niet. Of CEO Takayuki Tateishi alsnog toeslaat op de transferma­rkt, is afwachten.

Veel hangt af van Suzuki. De Japanse baas wil 5 miljoen voor de spits, maar tot vandaag legt niemand die som neer. Zowel kwantitati­ef als kwalitatie­f heeft STVV versterkin­g nodig, maar gezien de coronacris­is blijkt het niet simpel om budget vrij te krijgen. Hollerbach moet geduld oefenen. Het valt wel te begrijpen dat de man zich zorgen maakt.

 ?? FOTO BELGA ?? Veel hangt af van wat met topschutte­r Suzuki gebeurt.
FOTO BELGA Veel hangt af van wat met topschutte­r Suzuki gebeurt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium