Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Blessure houdt Federer uit Tokio

Ook David Goffin moet met fysieke problemen afzeggen

- (mv)

De tenniselit­e geeft in steeds grotere getale forfait voor de Olympische Spelen. Omdat na Wimbledon de geopereerd­e knie weer opspeelt, trekt Roger Federer zich terug. Ook David Goffin blijft met een pijnlijke enkel thuis. Eerder al hadden Rafael Nadal en Serena Williams forfait gegeven. Novak Djokovic, de enige resterende superster, aarzelt.

Federer kwam na zijn pijnlijke uitschakel­ing – met onder meer een 6-0-oplawaai in de derde set tegen Hubert Hurcacz - niet alleen mentaal gehavend uit Wimbledon. De tiendaagse in Londen heeft hem opnieuw last bezorgd aan de knie, het gewricht waaraan hij vorig jaar twee keer geopereerd werd. Zelfs de belangen van zijn Japanse sponsor Uniqlo, waarmee hij in 2018 een tienjarig contract ter waarde van 300 miljoen dollar onderteken­de, konden hem niet tot een overtocht bewegen. De 39-jarige Zwitser hoopt zo snel mogelijk te hernemen.

“Ik ben enorm ontgoochel­d. Het was steevast een eer en een hoogtepunt om deel te nemen aan de Spelen. Ik ben al begonnen met mijn revalidati­e in de hoop deze zomer nog in actie te komen.”

Federer droeg zowel in Athene 2004 als in Peking 2008 de

Zwitserse vlag tijdens de openingsce­remonie.

Door blessures en/of covidzorge­n moet het tennis in Tokio het ook redden zonder andere grandslamp­rimussen als Simona Halep, Sofia Kenin, Bianca Andreescu, Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Serena Williams en Dominic Thiem. De organisato­ren hopen nu vooral dat Novak Djokovic aan boord komt. Na zijn Wimbledonz­ege liet hij zondag verstaan dat de kans fiftyfifty wordt.

Geen David Goffin

David Goffin is dan weer onvoldoend­e opgeknapt van de enkelbless­ure die hij op 14 juni in Halle opliep. De 30-jarige Luikenaar heeft sindsdien nog niet voluit kunnen trainen. Hij hoopt midden augustus te hernemen op de Amerikaans­e hardcourtb­anen.

Dat Goffin afzegt voor Tokio is geen verrassing. Door die fysieke hinder – een microscheu­rtje in het bot en een scheur in de enkel – moest hij eerder al Wimbledon laten schieten.

De Belgische tennisdele­gatie in Japan bestaat nu nog uit vier leden. Elise Mertens en Alison Van Uytvanck nemen deel aan zowel enkel- als dubbelspel, Joran Vliegen en Sander Gillé zijn ingeschrev­en voor het dubbelspel.

 ??  ?? FOTO AFP
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium