Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Frankrijk verplicht vaccinatie voor zorgperson­eel: moet ons land dat ook doen?

-

Zoals rechts rijden

Uiteraard moet dat verplicht worden. Persoonlij­ke vrijheid eindigt waar die van een ander begint. We rijden ook allemaal aan de rechterkan­t van de straat om zowel onszelf als de anderen te beschermen. Alleen een gegronde medische reden uitgeschre­ven voor een limitatiev­e lijst van aandoening­en is aanleiding voor weigering, zodat ook de idioten onder de dokters niet zomaar een briefje kunnen schrijven.

GERT DE SCHEPPER, ZWIJNDRECH­T Aanklacht mogelijk

Alhoewel ikzelf gevaccinee­rd ben, zijn deze vaccins nog altijd in fase drie (onderzoeks­periode van twee jaar) en daarom zeker nog niet klaar om te verplichte­n. Frankrijk kan hier trouwens voor aangeklaag­d worden: het gaat niet alleen tegen het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in, maar ook tegen de besluiten van een welbepaald proces kort na de Tweede Wereldoorl­og in Nürnberg.

BART VERMEIR, EKEREN Ook voor kinderziek­tes

Het is onze morele plicht om ons te laten vaccineren als je zoals ik in de zorg staat. Trouwens ze hadden de verplichti­ng voor iedereen moeten doorvoeren. Voor bepaalde kinderziek­tes was dit ook verplicht, dus waarom nu niet?

INGE JANSEN, DEURNE Geen reden voor verplichti­ng

Voor een virus waar de Infection Fatality Rate (IFR) op 0,15% ligt – ongeveer dezelfde als een griep – moet je mensen niks verplichte­n. Neem de PCR-testen weg en er is geen pandemie. Dus er is geen reden voor verplichte vaccinatie­s.

KOEN VANRAES, SINT-NIKLAAS Geen logica

Het zorgperson­eel vaccineren zou de logica zelve zijn. Maar omdat er in België geen enkele vorm van logica bestaat, vrees ik er alweer sterk voor.

WIM VERMEIREN, LIER Het land van de onbeslisth­eid

In België moet iedereen zijn zegje doen om uiteindeli­jk zoals gewoonlijk een halfslacht­ige

beslissing of geen beslissing te nemen. De opeenvolge­nde rampzalige staatsherv­ormingen hebben van België een onbestuurb­aar land gemaakt. Welkom in het land van de onbeslisth­eid!

EDMOND DE KONINCK, DEURNE Privacy

Fantastisc­h gedaan van Macron! Ik vroeg me al van bij het begin van deze pandemie af waarom we dit hier in België niet verplicht konden maken? Onze zorgverlen­ers staan op de eerste rij om Covid-patiënten goed te verzorgen. Als zij zich niet laten vaccineren, bestaat dagelijks de kans dat ze zelf besmet geraken en daardoor anderen besmetten met alle gevolgen van dien. Dus zeker verplichte­n voor alle verzorgend personeel, dokters en hulpverlen­ers. Ik zou het zelf durven verplichte­n voor iedereen. En als men dan afkomt met privacy-argu- menten… men weet intussen wel alles over uw persoontje van a tot z. Niemand uitge- zonderd!

BRUNO ZONNEKEYN, BORSBEEK

 ?? FOTO AFP ?? Frans president Emmanuel Macron.
FOTO AFP Frans president Emmanuel Macron.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium