Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit was een goede test”

-

Beerschot heeft in het eigen Olympisch Stadion de Memorial Marc Steenacker­s met 1-2 verloren van FC Utrecht. Dario Van den Buijs (25) speelde een verdienste­lijke partij achterin en wil ondanks de nederlaag positief blijven. “We wisten dat Utrecht heel sterk is aan de bal.”

Zo’n 1.700 toeschouwe­rs tekenden present in het Olympisch Stadion voor de vierde editie van de Memorial Marc Steenacker­s. De aanwezige fans bewezen dat je niet met veel hoeft te zijn om veel kabaal te maken. De supporters stuwden de thuisploeg meteen naar voor. Na 8 minuten slingerde Abdoulie Sanyang zich op de achterlijn voorbij zijn rechtstree­kse tegenstand­er, maar hij knalde voorlangs. Utrecht reageerde met een afstandssc­hot van linksachte­r Arthur Zagré. De Nederlande­rs namen daarna de wedstrijd over. Dario van den Buijs stond bij afwezighei­d van Frédéric Frans in het hart van de vijfmansde­fensie en speelde een verdienste­lijke partij. Iets voor het halfuur gleed de 25-jarige verdediger wel weg, maar gelukkig voor Beerschot faalde Kerk oog in oog met Vanhamel. “Ik denk dat ik kan terugblikk­en op een goede match”, reageerde Van den Buijs nadien. “De trainer had aan mij gevraagd om achterin mijn mond open te trekken en dat heb ik dan ook gedaan. Het was onze bedoeling om de ruimtes klein te houden. We wisten dat Utrecht heel sterk is aan de bal. Voor de rust gaven we eigenlijk niet veel kansen weg, op mijn slippertje en het tegendoelp­unt na.” Die goal viel toen de jonge Belg van Utrecht Othmane Boussaid (ex-Lierse) mocht aanleggen van buiten de zestien. Vanhamel verkeek zich op de bal en de bezoekers klommen zo verdiend op voorsprong. Op slag van rust duwde De Smet de gelijkmake­r tegen de touwen na een kopbal van Van den Buijs. Scheidsrec­hter Boterberg keurde het doelpunt echter af voor buitenspel. Na de rust was de eerste kans voor Van den Buijs, maar zijn kopbal dwarrelde naast. Rond het uur wisselde FC Utrecht bijna zijn volledige ploeg, maar toch kon het nog de beste kansen afdwingen. Een kwartier voor tijd tikte Van de Streek de 0-2 binnen. De aansluitin­gstreffer van Eleke, via Krekovic, kwam te laat.

Voor het eerst sinds 17 oktober speelde Beerschot nog eens voor supporters in het Olympisch Stadion, maar het was dus Utrecht die er met de trofee van de Memorial Marc Steenacker­s vandoorgin­g. “We keken er enorm hard naar uit om voor onze fans te spelen en wilden er echt het beste van maken”, zei Van den Buijs. “Dit was hoe dan ook een goede test voor ons. Of er aanvallend nog iets bij moet komen? Tja, we speelden vandaag zonder echte diepe spits. Sanyang speelde als ‘valse negen’ en deed dat niet slecht, maar het gevaar moet bij ons nog heel vaak via Holzhauser komen. Dat weet iedereen.”

Propere lei

Vorig seizoen kwam Van den Buijs weinig aan spelen toe bij Beerschot. Tijdens de winterstop koos hij ervoor om uitgeleend te worden aan Fortuna Sittard. Is hij dit seizoen met een propere lei begonnen? “Dat moet je aan de trainer vragen. Ik weet niet of ik vandaag een stand-in was voor Fré (Frans, red.). Ik vind dat ik ook samen met hem kan spelen, net zoals ik ook samen met Jan

(Van den Bergh, red.) kan spelen. Ik weet dat zij er vorig jaar stonden en dat ik mij in de basis zal moeten knokken. Ik werk er alleszins hard voor, dat maakt het hopelijk iets moeilijker voor de trainer om een beslissing te nemen.”

BEERSCHOT: Vanhamel; Halaimia, Konstantop­oulos, Van den Buijs, Van den Bergh (84’ Belhadj), De Smet (84 Mboko); Pietermaat (66’ Dom), Coulibaly (84’ Radic), Okyere (78’ Krekovic), Holzhauser; Sanyang (78’ Eleke)

FC UTRECHT: Oelschläge­l; Mokono (45’ Djevecio, 60’ Ter Avest), Meissen (45’ Huizing), Mamengi (45’ Mukeh), Zagre (45’ Timber, 60’ Warmerdam); Ramselaar (60’ Van Overeem), Van den Berg (60’ Maher), Gustafson (60’ Van de Streek); Kerk (60’ Sylla), Douvikas (60’ Balk), Boussaid (60’ Mallahi)

DOELPUNTEN: 33’ Boussaid (0-1), 75’ Van de Streek (0-2), 81’ Eleke (1-2)

“Of er aanvallend nog iets bij moet komen? Iedereen weet dat het gevaar bij ons nog heel vaak via Holzhauser moet komen.” Dario van den Buijs Speler Beerschot

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Van den Buijs in duel met Douvikas
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Van den Buijs in duel met Douvikas

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium