Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze zomer wil ik me ook internatio­naal vaker tonen”

Hobokenaar Idriss Haddouch (17) geeft visitekaar­tje af met finaleplaa­ts in Den Haag

- PATRICK CEULEMANS

Hoboken is een tennistale­nt rijker. Iddris Haddouch timmert langzaam maar zeker aan de internatio­nale weg. Afgelopen weekend gaf de Hobokenaar met een plaats in de finale op het ITF-junioresto­ernooi in het Nederlands­e Den Haag nogmaals zijn visitekaar­tje af. In die finale bleek de Fransman Cesar Bouchelagh­em met 6-3 en 6-0 te sterk. “Deze zomer wil ik me internatio­naal en nationaal verder ontwikkele­n”, zegt de 17-jarige Haddouch.

Iddris Haddouch is net als zijn ouders geboren in België. “De roots van mijn grootouder­s liggen in Marokko, maar ik ben een geboren en getogen Antwerpena­ar en groeide op in Hoboken. Zoals zoveel jongeren ging ik eerst voetballen. Ik sloot me aan bij Beerschot, had wel wat talent, maar werd getriggerd door 7de Olympiade, de tennisclub in de schaduw van het voetbalsta­dion op het Kiel. Met enkele vrienden ben ik zo beginnen te tennissen en ik was meteen verkocht. Ik besloot om te stoppen met voetballen en focuste me nadien alleen op het tennis.”

Niet op internaat

Haddouch werd al snel opgemerkt door Tennis Vlaanderen en belandde zo op de topsportsc­hool in Wilrijk. “Voor mij is dat lekker dichtbij. Ik moet niet op internaat en kan toch in perfecte omstandigh­eden mijn studies combineren met het tennis. In september begin ik aan mijn laatste jaar in het middelbaar onderwijs. Wat daarna volgt? Daar ben ik nog niet uit. Er bestaat de mogelijkhe­id om hogere studies te combineren met internatio­naal tennis. Maar goed, dat is voor later. Eerst wil ik me concentrer­en op deze zomer en mijn laatste jaar aan de topsportsc­hool.”

Vorig jaar in september geraakte Haddouch op het ITFjuniore­ncircuit

in het Poolse Sobota ook al tot in de halve finales. “Al heeft corona ook mij parten gespeeld. Al die toernooien die niet doorgingen… Gelukkig kon ik met onder anderen Jakob Kevelaerts op de topsportsc­hool blijven trainen. Dit jaar speelde ik een halve finale in het Duitse Offenbach en in het Turkse Antalya schopte ik het twee keer tot in de kwartfinal­es. Afgelopen weekend in Den Haag moest ik pas in de finale het hoofd buigen. Deze week hoop ik in Rotterdam te bevestigen. Nadien zullen er nog internatio­nale toernooien volgen in Nederland en waarschijn­lijk ook in Duitsland. Ik zal die deze zomer combineren met toernooien in het Belgian Circuit”, aldus Haddouch, voorlopig het nummer 301 van de wereld op de ITF-wereldrank­ing.

 ?? FOTO RR ?? Iddris Haddouch begint in september aan zijn laatste jaar middelbaar onderwijs. “Wat daarna volgt? Daar ben ik nog niet uit. Hogere studies combineren met internatio­naal tennis is een optie.”
FOTO RR Iddris Haddouch begint in september aan zijn laatste jaar middelbaar onderwijs. “Wat daarna volgt? Daar ben ik nog niet uit. Hogere studies combineren met internatio­naal tennis is een optie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium