Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pas in een wedstrijd zal ik voelen of ik volledig hersteld ben”

Ervaren Wesley Geuens bouwt geleidelij­k op na ongelukkig­e val in voorjaar

-

Na een onderbreki­ng van een viertal weken nam tweedeklas­ser Cappellen gisteravon­d de draad weer op en begon het de feitelijke voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. “Bij alle spelers voel ik dat de honger zeer groot is”, stelde ancien Wesley Geuens tot zijn tevredenhe­id vast.

Ook bij de Cappelse aanvoerder kriebelde het om er weer vol tegenaan te gaan, al zal het tegen zijn gewoonte in dit keer allemaal wel met de nodige omzichtigh­eid moeten gebeuren.

“In het voorjaar liep ik bij een ongelukkig­e val in de badkamer een hernia op”, zegt Geuens. “Noodgedwon­gen werd er een discus uit mijn ruggengraa­t verwijderd en dat leidde tot een lange inactivite­it en geleidelij­ke revalidati­e. Voor mij was het een geluk bij een ongeluk dat iedereen noodgedwon­gen tot rust werd gedwongen, zodat ik geen wedstrijde­n miste en de achterstan­d binnen de perken is gebleven. Door geleidelij­k op te bouwen naar de bekerwedst­rijden van midden augustus hoop ik stilaan wedstrijdf­it te geraken. Pas in een wedstrijd zal ik voelen of ik volledig hersteld ben.”

Zo goed als zeker laatste seizoen

Door de komst van een achttal nieuweling­en lijkt Cappellen in elk geval voldoende gewapend om een zorgeloos seizoen te draaien.

Geuens: “De kwaliteit is zeker aanwezig, maar het belangrijk­ste blijft toch altijd of de klik er is. Als de groepsgees­t goed zit, zullen de resultaten zeker volgen. Hoogstwaar­schijnlijk begin ik aan mijn laatste seizoen. Op mijn 38ste wil ik mijn carrière in schoonheid afronden. Ik ga er weer alles aan doen om iedereen op scherp te zetten en de vlam in de pan te jagen. Waar nodig zal ik ondersteun­en, zeker naar de nieuwkomer­s toe. Maar geleidelij­k ga ik zeker ook de verantwoor­delijkheid delen met de jongeren, die de fakkel over afzienbare tijd moeten overnemen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium