Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voor het eerst wil Britney zelf haar advocaat kiezen

Hollywoodh­aai Rosengart moet zangeres haar vrijheid teruggeven

- JOKE VANDER MIJNSBRUGG­E

Britney Spears zet nieuwe wapens in voor de slag om haar vrijheid. Na dertien jaar onder de bewindvoer­ing van haar vader te staan, wil zangeres weer haar eigen beslissing­en kunnen nemen. Daarom neemt ze topadvocaa­t Mathew Rosengart in de arm. Of beter: ze wíl Rosengart aanduiden als haar advocaat. Maar ook dat mag ze niet zomaar zelf beslissen.

“Ik wil gewoon mijn leven terug. Het duurt nu al dertien jaar en dat is voldoende.” Het is menens voor Britney Spears (39). Al dertien jaar lang staat ze onder bewindvoer­ing van haar vader, James Spears. Die controleer­t zowat haar hele leven. Zelfs haar spiraaltje, dat moet verhindere­n dat ze nog kinderen krijgt, is geen eigen keuze. Het is genoeg geweest voor de popster. Ze gooit alles in de strijd om haar vrijheid terug te krijgen, en een eerste stap is het kiezen van een nieuwe advocaat. Maar ook daarvoor heeft ze toestemmin­g nodig.

Eind vorige maand verloor Spears alweer een slag in de rechtbank van Los Angeles. Rechter Brenda Penny besloot, na Britney’s pakkende getuigenis, alsnog om vader Jamie te bevestigen als haar bewindvoer­der. Een klap, maar geen finale. Want daags na de uitspraak begon de gebetonnee­rde constructi­e rond Britney’s leven de eerste barsten te vertonen. Onder anderen haar advocaat Samuel D. Ingham, die al in 2008 door de rechtbank aan haar werd toegewezen, gooide de handdoek in de ring. En daarnaast blijven de steunbetui

gingen aan het adres van de popster maar toestromen. Nieuwe moed

De massale steun geeft Britney Spears nieuwe moed: ze wil nu zelf een advocaat kiezen en heeft haar pijlen gericht op de Hollywoodh­aai Mathew S. Rosengart. De 58-jarige topadvocaa­t is een voormalig federaal procureur met expertise in internatio­nale criminalit­eit en corruptie. Sinds enkele jaren werkt hij echter voor een internatio­naal advocatenk­antoor en munt hij uit in showbizzge­schillen. De man vertegenwo­ordigt een waslijst aan zwaargewic­hten in Hollywood. Zo is hij raadsman van regisseur Steven Spielberg, muzikant Eddie Vedder, en acteurs als Sean Penn en Winona Ryder.

Intussen heeft Mathew Rosengart zich bereid verklaard om Britney Spears te verdedigen. De papieren die zijn aanstellin­g moeten aanvragen, zijn ingevuld.

Maar er wacht nog één horde: rechter Brenda Penny. Rosengart mocht zijn zaak bepleiten, nu is het aan justitie om de knoop door te hakken.

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium