Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook zij worden geslepen in het buitenland

- (ybw)

Met Koni De Winter slijpt Juventus aan een ruwe diamant. Maar er zijn nog talentvoll­e Belgen die op jonge leeftijd hun thuisland verlieten om hun kans te wagen bij een buitenland­se club. We zetten de opvallends­te op een rijtje. DAAN DIERCKX (18, centrale verdediger, Parma)

Jonge verdediger die werd opgeleid bij Genk, maar afgelopen winter

verkaste naar Parma. In de Serie A kwam de 1,92 meter grote Dierckx al zeven keer in actie. In de Serie B krijgt hij, met Gianluigi Buffon achter hem, mogelijk nog vaker zijn kans. ROMÉO LAVIA (17, verdedigen­de middenveld­er, Man City)

Verliet in de zomer van 2020 de jeugdoplei­ding van Anderlecht

voor die van Man City. Werd in zijn eerste seizoen tot speler van het jaar verkozen bij de beloften. Voor de voorbereid­ing op komend seizoen werd hij door Pep Guardiola bij de Akern gehaald. ELIOT MATAZO (19, centrale middenveld­er, AS Monaco)

Werd ook gekneed bij Anderlecht, al speelt hij wel iets hoger op

het middenveld. Bij Monaco was hij afgelopen seizoen in veertien wedstrijde­n goed voor een goal en een assist. Verwacht wordt dat hij de vaste waarden in de ploeg het vuur verder aan de schenen legt. AMADOU ONANA (19, verdedigen­de middenveld­er, Hamburg)

Ruilde al op zijn zestiende de jeugdoplei­ding van Zulte Waregem voor

die van Hoffenheim. Vorige zomer maakte hij de overstap naar Hamburg, waar hij 26 keer in actie kwam in de twee Bundesliga. Met zijn 1,95 meter is hij fysiek een wapen voor elke ploeg. Deze zomer viel zijn naam al bij Napoli en Dortmund.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium