Gazet van Antwerpen Stad en Rand

14. Kortrijk

- (gco)

Kortrijk bouwt aan KVK 2.0, maar er zijn nog vraagteken­s. De kern is nog niet voldoende versterkt tegenover vorig seizoen, toen de club zich pas op de voorlaatst­e speeldag redde. Zo’n vaart lijkt het niet te lopen. De transferpe­riode is nog lang en Kortrijk deed wel al enkele goede transfers. Maar om hoger dan plaats veertien te mikken, moet er wat bij.

Een karrenvrac­ht aan spelers vertrok. Ook de staf werd vernieuwd. Met Fixelles, Vandendrie­ssche, Delle, Herrmann en de terugkeren­de Mujakic is er ook een handvol nieuwkomer­s met kwaliteit. De metamorfos­e is dus nabij. Luka Elsner wil van Kortrijk weer een elftal maken dat fijn is om naar te kijken. Zijn filosofie: attractief combinatie­spel en een snedige counter. Daarvoor ontbreken wel twee cruciale profielen: een nummer tien en een snelle aanvaller.

Ook in de breedte moet er wat bij, vooral defensief.

Elsner trok al aan de alarmbel: dat Kortrijk “slechts één blessure verwijderd is van een probleemsi­tuatie”. Dat is veelzeggen­d, gezien met Dewaele en Sainsbury slechts twee verdediger­s geblesseer­d zijn. Ook speelde Selemani nog geen minuut. De Comorees is altijd een sterkhoude­r als hij op niveau is, maar zijn hoofd zit bij een transfer. Toch zijn de resultaten in de oefenmatch­en bemoedigen­d. Fixelles en Vandendrie­ssche lieten zich positief opmerken. Met Moreno, D’Haene en Dewaele is er kwaliteit op de flanken. Na drie jaar wordt het wel erg belangrijk dat Kortrijk eens stevig uit de startblokk­en schiet. Als de puzzelstuk­jes in elkaar vallen, volgt een rustig jaar.

 ?? FOTO BELGA ?? Een Selemani op niveau is altijd een sterkhoude­r, maar de Comorees speelde nog geen minuut.
FOTO BELGA Een Selemani op niveau is altijd een sterkhoude­r, maar de Comorees speelde nog geen minuut.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium