Gazet van Antwerpen Stad en Rand

13. Oostende

- (jve)

We kennen Oostende veel beter dan vorig seizoen: toen spraken we van een chaotische voorbereid­ing waarbij testers en onbekende namen elkaar kruisten aan de ingang van het oefencompl­ex op De Schorre. Nog zo’n onbekende figuur was coach Alexander Blessin, al is dat in één seizoen volledig gekeerd. De Duitser charmeerde met zijn hoge pressing en attractief voetbal, en ook met het feit dat verschille­nde topploegen een hak werden gezet door een bende jonge veulens aangevuld met enkele ervaren pionnen. Maar het vertrek van zowat alle sleutelspe­lers dreigt nu echt wel een probleem te worden.

Overspeelt de kustploeg zijn hand niet? Is er niet te veel vertrouwen in de datascouti­ng? Sakala en Hjulsager, vorig seizoen samen goed voor 22 goals en 17 assists, kozen voor een stap hogerop. Routinier Vandendrie­ssche mocht beschikken en verweet Oostende een gebrek aan respect. Bataille kreeg geen verbeterd contract en vertrok naar Antwerp. Als straks Theate en mogelijk ook nog Hendry vertrekken, is meer dan de helft van het basiselfta­l die de vijfde plaats veroverde weg. Dat kan je niet snel-snel opvangen via een database. Tot op heden zijn Medley en Santos de enige aanwinsten. Een handvol onbekenden werd gehaald, maar meteen doorgeslui­sd naar Nancy.

Anderhalve week voor de competitie­start lijkt Oostende nog net voldoende gewapend om niet in de problemen te komen, maar zeker niet meer dan dat. Het wordt afwachten welke witte konijnen baas Gauthier Ganaye en zijn datascouts straks nog uit hun hoed toveren. Want de koers van het schip Oostende zal dit seizoen vooral daarvan afhangen.

 ?? FOTO BELGA ?? Oostende liet veel sterkhoude­rs gaan, maar EK-ganger Jack Hendry is er (voorlopig) nog.
FOTO BELGA Oostende liet veel sterkhoude­rs gaan, maar EK-ganger Jack Hendry is er (voorlopig) nog.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium