Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Meteen boete van 250 euro voor wie PLF-formulier niet invult: een goede beslissing?

-

Toerisme is niet de oorzaak

Toerisme is niet de oorzaak van broeihaard­en. Kijk terug naar de periode van januari tot april. Alle reizen waren verboden. Toch ging het aantal besmetting­en pijlsnel omhoog. We zien totalitair­e toestanden. Spanje wordt gestigmati­seerd. Men zou in dit stadium beter het aantal ziekenhuis­opnames in de gaten houden.

JURGEN RATEAU, GERAARDSBE­RGEN

Controle én beboeten

Het is inderdaad heel storend dat je alle regels opvolgt. Vervolgens moet je nergens iets tonen. Veel versoepeli­ngen zijn gekoppeld aan discipline en gezond verstand. Dat werkt duidelijk niet. Er moet gecontrole­erd worden én beboet.

MARC DE PEUTER, ANTWERPEN

Boete van 750 euro

Ze hadden dit systeem al veel langer moeten invoeren. Geef een boete van 750 euro. Zo zal er misschien meer moeite worden gedaan om de maatregele­n op te volgen.

EDDY VAN BULCK, HEMIKSEM

Overdreven

Je kunt natuurlijk ook gaan overdrijve­n. Maar is dat formulier ook nodig als je volledig ingeënt bent? Dat een PLF-formulier gevraagd wordt bij vlieg- of autocarvak­anties, dat kan ik nog begrijpen. Je zit daar niet in je eigen bubbel. Maar bij een verplaatsi­ng met de auto met je gezin, dan kan ik niet volgen.

KAREL DE PUYSSELEIR, BORGERHOUT

Tot 2.500 euro

Ik vind dat die boetes veel hoger moeten zijn. Geef boetes tot 2.500 euro. Zo zullen de mensen het wel leren. Voor de meesten is 250 euro maar een peulschil. Er zal dan niet veel veranderen.

BRUNO DIRINCK, TURNHOUT

Terecht

Ik vind het terecht. Ze hadden dat al veel vroeger moeten doen. Waarom willen de mensen nu al op reis gaan. Kunnen ze niet nog een jaartje wachten? Ik heb daar geen problemen mee. Het aantal besmetting­en schiet de hoogte in.

GRACY FAES, HOBOKEN

Niet invullen

De meeste mensen vullen zo’n PLF-formulier niet in. We kunnen het bij TUI en Brussels Airlines nog invullen tijdens de vlucht. En wat volgt er dan? Niks. Het formulier eindigt bij het oud papier. Dus het is niet nodig, denkt de burger. En de mensen die het wel invullen, kunnen in quarantain­e gaan. Ik vind dat mensen bij het uitstappen gecontrole­erd moeten worden en een boete van 250 euro is op zijn plaats.

JOS VAN DE MIEROOP, SCHILDE

Uren verloren

Ik heb uren verloren toen ik het formulier online wilde invullen. Het sms-bericht met de vereise code kwam maar niet binnen toen ik in Mallorca zat. Na enkele uren arriveerde het bericht dan toch, maar de code werd niet meer aanvaard en ik moest op- nieuw beginnen. Na drie keer heb ik het maar opgegeven en heb ik de papieren ver- sie gedownload. Ik liet het document printen aan de receptie van mijn hotel. Bij aankomst in Zaventem was er geen enkele controle. Ik kon dus zo buitenwand­elen.

FRANÇOIS DRIESEN, MECHELEN

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium