Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zomerbar Den Bocht

-

Nog zeker tot half september kan men in het Droogdokke­npark terecht in Den Bocht. De nieuwe, toepasseli­jk genaamde zomerbar aan de Sloepenweg biedt naast een fraai uitzicht op Linkeroeve­r en de Antwerpse haven een selectie van drankjes, snacks en housebeats. Dat laatste is geen toeval. Den Bocht is een initiatief van de uitbaters van discotheke­n Club Vaag en Ampère. We gingen vrijdag tijdens de openingsda­g een kijkje nemen.

Domi van Kasteren (Ampere) en Sam Schnabel (Club Vaag) zitten moe, maar tevreden op hun fonkelnieu­we terras. “We zijn echt superblij, want het was geen makkelijk project”, zeggen ze opgelucht. “Alles moest last minute worden opgebouwd en de afgelopen dagen werkte het weer niet bepaald mee. Na heel hard werken is het toch op tijd klaar geraakt -eerlijk gezegd hadden we die stress een beetje gemist- en bovendien is het zonnetje opnieuw van de partij. Veel beter kan het niet worden. En aangezien onze clubs nog steeds gesloten zijn, is het fijn om opnieuw met ons team aan de slag te kunnen gaan.”

Drankje in het gras

Den Bocht bevindt zich op een steenworp van de Zomerbar van Zomer van Antwerpen, al jarenlang een vaste waarde. “Daar maken we ons geen zorgen over, want hier in het Droogdokke­npark is sowieso heel wat passage. Alleen jammer dat mensen er in het verleden vaak hun afval achterliet­en. Om dat te vermijden, hebben we extra vuilnisbak­ken geplaatst en het park wordt elke avond door ons personeel opgekuist.”

Ook parkbezoek­ers kunnen, zittend in het gras, iets te drinken of een hapje bestellen. “We hebben er borden met een Qr-code gezet. Als je die downloadt, krijg je het menu te zien en kan je bestellen en betalen. Al moet je de bestelling wel aan de toog gaan halen. We kunnen helaas geen bediening in het park verzorgen”, lacht

Sam.

Supergoed skaten

Griet en Kenneth uit Boom hebben zich net aan een tafeltje geïnstalle­erd. “We kennen de uitbaters van Ampere en Club Vaag en dus komen we eens dag zeggen. Het is hier echt tof. Hier in de buurt zijn nog verschille­nde andere zomerbars, maar we zijn er zeker van dat Den Bocht het goed zal doen. De locatie, in een park en met een prachtig uitzicht over de Scheldeboc­ht, is tenslotte uniek en de muziek is prima.” Ook hun dochtertje­s Manou en

Fien zijn in hun nopjes. “Je kan hier supergoed skaten!”

Profiteren

Julienne en Britt komen uit Hove en Aartselaar en zijn lid van het Mortselse koor Musicami. “We waren vandaag eigenlijk van plan om langs de Scheldeoev­er te gaan wandelen, maar toen zagen we tot onze verrassing dat er hier een nieuwe zomerbar was. Het zag er leuk uit en dus besloten we om Den Bocht eens te testen.”

“In Antwerpen doet men veel moeite om het voor zowel inwoners als bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken”, zegt Julienne. “En aangezien op reis gaan voorlopig geen geweldig idee is, zijn dit soort initiatiev­en een heel goede zaak.”

Wordt er na hun drankje alsnog voort gewandeld? “Euh nee, daarna gaan we naar de Zomerbar van Zomer van Antwerpen. We moeten er toch van profiteren dat het eindelijk eens niet regent he.”

MISCHA BLUDTS

Je vindt Den Bocht op Facebook en Instagram.

Domi van Kasteren en Sam Schnabel Den Bocht “Jammer dat mensen er in het verleden vaak hun afval achterliet­en. Om dat te vermijden, hebben we extra vuilnisbak­ken geplaatst en het park wordt elke avond door ons personeel opgekuist.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Den Bocht opende vrijdagmid­dag de deuren.
FOTO JORIS HERREGODS Den Bocht opende vrijdagmid­dag de deuren.
 ?? HERREGODS FOTO JORIS ?? Griet en Kenneth uit Boom met hun dochters Fien en Manou.
HERREGODS FOTO JORIS Griet en Kenneth uit Boom met hun dochters Fien en Manou.
 ?? HERREGODS FOTO JORIS ?? Vriendenbe­nde Matthijs, Nico, Luna, Femke en twee Caro’s.
HERREGODS FOTO JORIS Vriendenbe­nde Matthijs, Nico, Luna, Femke en twee Caro’s.
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Uitbaters Domi van Kasteren (Ampere) en Sam Schnabel (Club Vaag) zijn blij dat ze hun zomerbar kunnen openen.
FOTO JORIS HERREGODS Uitbaters Domi van Kasteren (Ampere) en Sam Schnabel (Club Vaag) zijn blij dat ze hun zomerbar kunnen openen.
 ?? HERREGODS FOTO JORIS ?? Koorzanger­s Julienne en Britt ontdekken de nieuwe zomerbar.
HERREGODS FOTO JORIS Koorzanger­s Julienne en Britt ontdekken de nieuwe zomerbar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium