Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op alle vlakken hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen”

-

Terwijl de meeste clubs dit weekend al toe zijn aan hun eerste training, begint eersteprov­incialer Zoersel volgende dinsdag pas aan zijn voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. Veel transfers deed de ploeg van coach Raf De Houwer ook nu weer niet, maar met het aantrekken van Thomas Stevens haalde rood-groen wel een echte prijsschut­ter binnen. De spits moet voor de doelpunten zorgen bij een voor het overige weer zeer jonge ploeg, die het opnieuw van zijn enthousias­me zal moeten hebben.

Stevens (33) kan ondertusse­n terugblikk­en op een mooie carrière. In het verleden stond hij bij onder meer Berchem, Cappellen, Heist en Sint-lenaarts garant voor een gemiddelde van twintig treffers per seizoen. Hij weet dus waarom Zoersel in het tussenseiz­oen aan hem dacht. “Omdat ik recent in Schilde ben komen wonen, was de overstap naar Zoersel snel in kannen en kruiken”, zegt Stevens. “De tijd die ik in het verleden spendeerde aan verre verplaatsi­ngen, kan ik nu besteden aan mijn twee kinderen. Op het veld is het dan aan mij om de verwachtin­gen van het bestuur in te lossen.”

Bij Zoersel komt Stevens terecht in een jonge groep die al jaren samenspeel­t, maar op het niveau van eerste provincial­e toch nog stappen moet zetten. De ervaring van de balvaste en vinnige advocaat zal dan ook meer dan welkom zijn. “Op alle vlakken hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen. Doelpunten maken is heerlijk, maar er is meer nodig om als team te kunnen presteren. De ploeg staat bekend voor haar enthousias­me, winnaarsme­ntaliteit en verzorgd voetbal, dat zijn alvast mooie eigenschap­pen die tijdens het seizoen punten opleveren. Door het familiale karakter van de club, de sportieve visie en onze accommodat­ie voorspel ik voor mezelf ook weinig aanpassing­sproblemen. We kunnen er dinsdag dus meteen invliegen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium