Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Paaltjes maken van Hemelrijk tijdelijk doodlopend­e straat

-

Met de komst van het cohousingp­roject Qville en Robotland rijdt er meer verkeer door de straat Hemelrijk in Essen. Om die veilig en leefbaar te houden, komt er een knip ter hoogte van de Grensstraa­t. De maximumsne­lheid wordt ook verlaagd naar 30 km/u. Het gaat hier om een proefopste­lling.

“In overleg met de hulpdienst­en en de verkeerspo­litie is ervoor gekozen om het einde van de straat te knippen ter hoogte van de Grensstraa­t”, meldt het gemeentebe­stuur.

“We plaatsen hier tijdelijk enkele paaltjes zodat wagens er niet kunnen passeren. Op dezelfde locatie komt later nog een tractorslu­is.”

Verkeerste­lling

Het knippen van de straat en het plaatsen van signalisat­ie en verkeersbo­rden zal gebeuren tijdens de tweede helft van juli. De politie voert eerst nog een verkeerste­lling uit in Hemelrijk, de Hollandsed­reef en de Handelsstr­aat.

“Zo kunnen we onderzoeke­n wat de impact is op het aantal verkeersbe­wegingen in deze straten. Pas dan volgen de palen, gevolgd door de tractorslu­is. Deze proefopste­lling geldt gedurende enkele maanden. Nadien evalueren we alles en neemt de gemeente een definitiev­e beslissing.” Gelijktijd­ig met het knippen van de straat, wordt de maximumsne­lheid van Hemelrijk teruggebra­cht naar 30 km/u. “We zijn ervan overtuigd dat we van Hemelrijk zo opnieuw een aangename en veilige straat maken voor bewoners en bezoekers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium