Gazet van Antwerpen Stad en Rand

77ste Sint-paulus Scouts naar huis door waterellen­de

Kampplaats nabij Verviers twee dagen vroeger dan gepland verlaten

- FILIP SPOELDERS

De 77ste Sint-paulus Scouts van Edegem hebben hun kampeerter­rein in het Waalse plaatsje Weismes, nabij Verviers, twee dagen eerder dan gepland moeten verlaten. De regen en de situatie rond het stuwmeer van Robertvill­e in de buurt deden hen naar huis terugkeren.

Met een kampplaats in Champagne nabij Weismes in de provincie Luik dicht bij de Duitse grens zat de scoutsgroe­p middenin de gevarenzon­e van het noodweer. Het was de leiding die woensdagav­ond het thuisfront verwittigd­e om een terugkeer te organisere­n. “Ons terrein was niet overstroom­d, maar onze tenten waren door de vele regen niet waterdicht

meer. Het regenwater sijpelde overal door”, vertelt David Crombez van de leidingspl­oeg, terwijl hij het kampterrei­n aan het opruimen is.

Daarnaast stelde er zich nog een bijkomend probleem met de stuwdam van Robertvill­e in de buurt. “Er was sprake dat deze stuwdam zou geopend worden. Dan zouden we helemaal in de problemen zijn gekomen. Op donderdag is de bus ons dan komen halen. De leiding en enkele mensen die ons wilden helpen, zijn achtergebl­even om het kampterrei­n op te ruimen.”

Kamp niet elders voortzette­n

Het kamp van de 77ste Sint-paulus Scouts van Edegem zal niet elders worden voortgezet. “Uitein

delijk zijn we twee dagen sneller dan gepland naar huis moeten komen. Ons kamp was tot woensdag heel goed verlopen. Tot dan konden we spreken van een geslaagde editie. Maar de laatste twee dagen waren zeer hectisch. We hebben zelfs geen foto’s meer genomen van de situatie de laatste uren”, zegt David Crombez.

Zestig kinderen

Burgemeest­er Koen Metsu (N-VA) schakelde na de melding van woensdagna­cht een bus in en volgde de terugkeer op. “De terugkeer is zeer vlot verlopen, want het ging toch om zestig kinderen. Zij zijn allemaal goed in Edegem aangekomen”, zei hij.

 ?? FOTO RR ?? De bus met de 77ste Sint-paulus Scouts komt aan ter hoogte van het scoutsloka­al aan de Drie Eikenstraa­t.
FOTO RR De bus met de 77ste Sint-paulus Scouts komt aan ter hoogte van het scoutsloka­al aan de Drie Eikenstraa­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium